18718408_308215739618524_353327187_n

Час… Ми всі знаємо, як по-різному він іде. Як він тягнеться, коли ми чогось чекаємо. Як він швидко проминає в найщасливіші моменти життя. Як ми іноді просто втрачаємо відчуття часу, коли нам особливо добре. Але сьогодні мова йтиме про зовсім інший часі. Цей час я б назвав священним.

Є багато речей, які ми в житті називаємо священними, дорогоцінними, особливими. Зазвичай це речі, які не підлягають критиці або жартам. Але який же час можна назвати священним? За родом своєї діяльності часто стикаюся з позитивними результатами лікування різних захворювань. Якщо звернутися до західної статистики, то 95% людей зі складними діагнозами медицина рятує. Це в першу чергу стосується раку грудей у жінок і раку простати у чоловіків. На жаль, є й інші форми раку, які сьогодні неможливо вилікувати.

Сім’ї, які зіштовхуються з неминучим діагнозом рідної людини, вже нічого не можуть змінити. Їм залишається тільки змінювати термін. І нехай зі сторони комусь здоровому і щасливому здається, ну яка різниця, скільки буде жити безнадійно хвора людина? Тиждень, місяць, кілька годин — результат вже зрозумілий. Але не все так просто. Будь-яка людина, коли народжується, починає свій повільний шлях до завершення. І з самого початку життя ми розуміємо, що наше завдання — продовжити цей час. Найстрашніший злочин — це коли ми скорочуємо життя людини, а найпрекрасніше — коли ми це життя продовжуємо. І тому я завжди радію, коли бачу, як рідні борються за кожну годину, за кожен день, за кожен тиждень і місяць життя близьких їм людей. Незважаючи на те, що цим близьким — мамам і татам — по 70-80-90 років. Але кожна хвилина, проведена з ними, — це щастя. І дуже сумно і неприємно, коли хтось опускає руки і не хоче боротися за життя дорогих людей. Це неправильно.

Найцінніше, що Ви можете зробити для своїх близьких — це продовжити їм хвилини перебування на Землі. І це, можливо, найцінніший і головний час у Вашому житті і житті цих людей. Неможливо нічим виміряти цінність того, що Ви можете зробити для своїх знайомих, а, може, навіть і для незнайомих людей. Ми не знаємо, скільки насправді коштує кожна хвилина життя. Тому завжди будемо радіти і допомагати здійснювати подвиг тим, хто не дає життю згаснути. Найдорожчий і святий час — це час, коли ти встигаєш все сказати і обійняти перед далекою дорогою…

Пам’ятайте, любов відсуває смерть і творить чудеса, пригальмовуючи час.

Джерело

Добавить комментарий