sddefault

Дослідники лабораторії Массачусетського технологічного інституту розробили фарбу для татуювань, яка змінює колір залежно від рівня глюкози і pH в організмі.

Проект отримав назву DermalAbyss, передає De zeen. Винаходом займалися студенти Массачусетського технологічного інституту і студенти Гарвардської медичної школи.

Вони розробили метод, який замінить звичайне чорнило для нанесення татуювань біосенсорами — рідинами, що змінюють свій колір у відповідь на зміни в кровотоці людини.

Як зазначають студенти, таким чином вони зможуть «перетворити тіло в інтерактивний дисплей».

«Ми створили 4 біосенсори, які реагують на три частини біохімічного складу крові: датчик pH змінює фіолетовий колір на рожевий, датчик глюкози варіюється між синім і коричневим, а датчик натрію і ще один pH-датчик піддаються флуоресценції», — розказали дослідники.

Зараз чорнило тестують на свинях, проте в майбутньому його можна буде використовувати як медичний інструмент для людей. Зокрема, пацієнтам з діабетом більше не доведеться використовувати глюкометр, щоб визначити рівень цукру в крові — досить просто контролювати колір татуювання.

Джерело: Громадське

Добавить комментарий