Після активного впливу сонячних променів, а також солоної води влітку, до осені наша шкіра стає більш сухою і чутливою. При неправильному догляді восени подразнення на шкірі може з’явитися навіть від пориву холодного вітру. Тому в цей період наша шкіра потребує особливої уваги і догляду.

Очищення

Восени наші сальні залози працюють менш активно, ніж в літній період, тому засоби очищення шкіри варто вибирати менш агресивні. Наприклад, пінку для вмивання краще замінити на молочко. Якщо ж у вас чутлива чи суха шкіра, варто підібрати собі засіб на масляній основі.

Тонізування

Незалежно від сезону, не забувайте використовувати тоніки як завершальний етап очищення шкіри. Він прибере залишки макіяжу, забруднення і ороговілі ділянки шкіри, з якими не впорався засіб для вмивання. Не варто використовувати тонік з вмістом спирту, так якоскільки він пересушує шкіру, викликає подразнення і лущення. Восени рекомендується використовувати тонік для нормальної шкіри, він буде очищати і зволожувати.

Живлення і зволоження

Легкі зволожуючі креми, які ви використовували влітку, восени вже варто замінити на живильні. Але не варто забувати про зволоження. Обов’язково 1-2 рази на тиждень потрібно робити зволожуючі маски — неважливо, куплені в магазині або приготовані самостійно вдома.

Захист від сонця

Хоча період активної засмаги і сонця завершився, оберігати свою шкіру від прямих сонячних променів все одно потрібно. Не забувайте перед виходом з дому нанести легкий сонцезахисний крем або обирайте тонувальні засоби (пудра, тональний крем, bb-крем) з ефектом захисту від сонця.

Позбавлення від лущення

У холодний період наша шкіра особливо схильна до лущення. Позбутися від цього неприємного явища допоможуть скраби, регулярний догляд за допомогою живильного крему, а також здорове харчування і сон.

Захист шкіри губ

І не забувайте про губи! Вони так само схильні до впливу зовнішніх факторів, як і шкіра обличчя. Використовуйте бальзами або помади для губ на масляній основі, щоб ваші губки завжди були красивими і здоровими.

Добавить комментарий