3ionosphereillustration-604x270 (1)

21 серпня 2017 року Місяць пройде перед Сонцем, і на короткий час день розтане в темній ночі. Рухаючись по всій території США, тінь Місяця буде блокувати світло Сонця і, якщо дозволить погода, всі, хто знаходиться в Америці, зможуть побачити сонячну «корону». Розпочнеться це рідкісне природне явище о 21:26 за київським часом, повідомляє NASA. Незалежно від того, де ви знаходитесь, побачити сонячне затемнення можна онлайн.

tsis_eclipse-1-300x168

Три дні до і три дні після сьогоднішнього дня, тобто з 18 по 24 серпня експерти не рекомендують приймати важливі раптові рішення, а також уважно ставитися до власного здоров’я, настрою і самопочуття.

Зокрема, не рекомендується:

  • Проводити операційне втручання та інші медичні процедури без критичної необхідності;
  • Починати нові важливі справи;
  • Приймати важливі рішення.

Разом з тим, передбачається, що саме ці шість днів дуже продуктивні в плані творчості і планування. Цей час можна успішно використовувати для саморозвитку, самовираження  і побудови цілей на майбутнє.

4ionosphereinfographic-300x158

Це повне сонячне затемнення також матиме ефекти, такі як втрата ультрафіолетового випромінювання Сонця, який генерує іонізований шар земної атмосфери —  іоносферу. Цей постійно мінливий шар зростає і стискається в залежності від сонячних умов і знаходиться в центрі уваги наукових команд NASA, які будуть використовувати затемнення в якості готового експерименту, люб’язно наданого природою.

«Затемнення відключає джерело високоенергетичного випромінювання іоносфери», — сказав Боб Маршалл, вчений-космонавт з Університету Колорадо Боулдер. «Без іонізуючого випромінювання іоносфера перейде від денних умов до нічних, і назад».

Такі зміни в нижній атмосфері можуть проявлятися у вигляді збоїв в іоносфері, які можуть заважати комунікаційним і навігаційним сигналам.

«Ми можемо навіть побачити ефекти глобального масштабу», — сказав Еріксон. «Магнітне поле Землі схоже на провід, що з’єднує дві різні півкулі. Щоразу, коли в одній півкулі відбуваються електричні зміни, вони з’являються й у іншомій».

В результаті вчені планують використовувати свої дані для поліпшення моделей динаміки іоносфери. Завдяки цьому безпрецедентному набору даних вони сподіваються поліпшити наше розуміння всіх нерозкритих таємниць.

2eclipseinsolation10-300x169

Добавить комментарий