crop

Щоденна процедура чищення зубів стала настільки буденною, що навряд чи хтось замислюється про те, правильно він чистить зуби чи ні. Пропонуємо тобі список найпоширеніших помилок.

Пропуск вечірнього чищення зубів

Деякі люди чистять зуби тільки вранці, а вечірню процедуру замінюють полосканням. Через це упродовж всієї ночі шкідливі бактерії руйнують зубну емаль з подальшим виникненням карієсу та іншими захворюваннями зубів і ясен.

Чищення зубів після їжі

Кислота, що міститься в продуктах, газованих і кислих напоях, роз’їдає емаль і дентин — шар під емаллю. А якщо почистити зуби через короткий проміжок часу після прийому їжі, можна проштовхнути кислоту ще глибше в структуру зуба, прискоривши процес руйнування.

Сильне натискання на щітку

Занадто сильний тиск щіткою на зуби і ясна неминуче призведе до мікро-травм. Результатом подібної чистки також може стати виникнення невеликих заглиблень на зубах по лінії ясен, які з часом можуть вразити не тільки емаль, але і кісткову тканину зуба.

Відмова від зубної нитки

Використання зубної нитки зменшує рівень нальоту, який накопичується на зубах і яснах після прийому їжі. У цьому зубному нальоті міститься гігантська кількість бактерій. Їх надлишковий ріст призводить до запальних процесів, кровотеч і неприємного запаху з рота.

Нерегулярна зміна щітки

Стоматологи рекомендують змінювати зубну щітку кожні 2-3 місяці. Дослідження показали, що люди, які не оновлюють свої зубні щітки, частіше піддаються гінгівіту (запалення ясен).

Джерело

Добавить комментарий