630_360_1507191847-6128

У Волинській області активно проводиться інформаційно-просвітницька робота щодо раннього виявлення раку молочної залози. Таку відповідь надало управління охорони здоров’я Волинської області на звернення від БФ «Квітна». Розроблено та поширено у обласних онкодиспансерах  сім тисяч екземплярів санбюлетнів «Рак молочної залози у запитаннях та відповідях».

В області налічується 8 мамографів, на яких огляд пройшло 24749 жінок, і обстежено 12714 жінок за 9 місяців цього року.

До інформування долучається також місцева преса, де публікуються інформація про важливість щорічних оглядів у мамолога з метою раннього виявлення патології.

волинь

Нагадаємо, БФ Квітна звернувся до очільників ОДА та Кабінету міністрів України у рамках проекту «Обіцяй собі берегти себе». Мета проекту  — сформувати культуру профілактики раку молочної залози. Як переконують фахівці галузі онкології, знизити рівень смертності від раку молочної залози можливо на 30% лише завдяки ранній діагностиці. Адже станом на сьогодні в Україні дуже низький рівень поінформованості про РМЗ.

Проект стартував ще у травні 2017 року. За цей час у проекті взяли участь: Джамала – співачка, переможниця Євробачення-2016; Марічка Падалко — ведуча телеканалу 1+1; Василіса Фролова — теле-радіоведуча; Анна Різатдінова — бронзовий призер Олімпійських ігор з художньої гімнастики; Аніта Луценко — телеведуча, тренер-мотиватор; Марина Поплавська — актриса Дизель Шоу; Даша Малахова — телеведуча, ресторатор; Ґабріелла Массанга — телеведуча; Іріша Блохіна — телеведуча, тренер збірної України з художньої гімнастики.

Раніше, соціальна реклама в рамках проекту «Обіцяй собі берегти себе» з’явилась в медичних установах Херсонської області. Відтак, 22 районні і 8 відділень міської поліклініки розташували на стінах медичних установ плакати з українськими зірками, які закликають кожну жінку берегти своє здоров’я та вчасно звертатись до лікаря-мамолога. До проекту також долучився Харківський обласний центр онкології.  У відповідь на звернення БФ «Квітна» Київська міська адміністрація погодила розташування соціальної реклами на вулицях столиці.

Добавить комментарий