5

Американські експерти індустрії краси настійно рекомендують вберегти шкіру обличчя від впливу речовин, які, на перший погляд, здаються нам нешкідливими.

Ми звикли ними користуватися, відмахуємося і говоримо: «Нічого страшного не трапиться!». Добре, якщо дійсно буде так, а якщо ні?.. Тоді доведеться звертатися за допомогою до дерматолога. Щоб уникнути цього, рекомендуємо ознайомитися з порадами візажиста Діани Бейлі, професора кафедри дерматології Університету Джорджа Вашингтона Елізабет Танці, власниці салону краси для селебріті Джоани Варгас.

1. Синтетичні аромати
За словами Діани Бейлі, продукти, що містять синтетичні аромати, багаті фталатами. Ці речовини-пластифікатори використовують при виготовленні гуми, пластмас, фарб, а також додають в косметику, що надає їй м’якості. Фталева кислота — обов’язковий компонент туалетних і парфумованих вод, так як є дешевим ароматизатором. Фталати згубно впливають на репродуктивну функцію жіночого організму, можуть стати причиною гормонального збою. Візажист радить користуватися натуральної перевіреної косметикою.

2. Синтетичні барвники
Синтетичні барвники досить широко використовується в косметиці з догляду за шкірою, щоб поліпшити зовнішній вигляд того чи іншого засобу. Однак деякі з них є продуктом переробки нафти. Природно, ніякої користі шкірі вони не приносять. Тому вибирайте креми та ін. природних кольорів — молочно-білого, бежево.

3. Пропіленгліколь
Пропіленгліколь — популярний зволожувач, який відповідає за ось ту саму улюблену нами кремову текстуру. І саме ця речовина може викликати алергію. Пропіленгліколь входить до складу кремів, лосьйонів, гелів для душу, косметичного молочка, туалетного мила і т.д. Експерти рекомендують косметику з натуральними замінниками — маслом ши, рослинним гліцерином і аргановою олією.

4. Харчова сода
У багатьох косметологічних процедурах використовується сода, проте не перестарайтеся з її використанням, застерігає доктор Танці. «Всьому, що може очистити раковину або посуд не місце на вашому обличчі», — запевняє дерматолог.

5. Лимон
Лимони настільки кислі, що можуть завдати шкоди шкірі обличчя і, особливо, чутливій шкірі навколо очей. Роздратування, висип, свербіж — ось якими можуть бути наслідки використання лимонів для масок. Так що будьте обережні, додаючи натуральний лимонний сік. Однією краплі буде досить.

6. Цукор
Цукор — відмінний скраб, але не для особи, так як його гранули занадто грубі. Застосовуйте його виключно на п’ятах і стопах, ліктях. «І пам’ятайте, що і хімічні ексфоліанти (отшелушевателі) можуть зробити шкіру обличчя надто вразливою до запалень та інфекцій», — коментує Джоанна Варгас.

7. Сітківка
Сітківка активно застосовується при лікуванні акне і запобігає передчасному старінню шкіри. Саме тому вона використовується при проведенні омолоджуючих процедур. Однак Джоанна Варгас не рекомендує її своїм клієнтам: «Вона розріджує шкіру і може зробити її гіперчутливою». Якщо ви все ж маєте намір використовувати сітківку, спочатку проконсультуйтеся з дерматологом.

8. Гаряча вода
Дерматолог не рекомендує вмиватися гарячою водою. Доктор Танці пояснює, що гаряча вода може висушити вашу шкіру, що викличе роздратування. Особливо, якщо у вас суха, чутлива шкіра обличчя або ж жирна шкіра. Гарячі ванночки можуть тільки погіршити ситуацію. Щоб зберегти вашу шкіру здоровою, намагайтеся вмиватися і купатися в теплій воді.

9. Лак для волосся
Деякі жінки використовують лак для волосся, щоб закріпити макіяж. Але краще все ж використовувати для цієї мети спеціальний спрей. Справа в тому, що в лаку міститься алкоголь, який сильно висушує шкіру обличчя, а також може викликати роздратування і почервоніння.

Джерело: bustle.com

Добавить комментарий