ГОРОДОЦЬКА

До жителів Хмельницька та 19 районів області  звернуться зірки соціальної реклами «Обіцяй собі берегти себе» із закликом  — сходи до мамолога збережи життя.

Соціальна реклама «Обіцяй собі берегти себе» з’явиться вже у четвертій області України. Зірки соціальної реклами будуть мотивувати українок з Хмельничини до щорічних оглядів у лікаря-мамолога. Реалізувати соціальну рекламу у Хмельницькій області вдалось за сприяння Хмельницького обласного центру здоров’я у відповідь на звернення БФ «Квітна» до Кабінету міністрів України.

«На сьогоднішній день проблема раку молочних залози дуже актуальна як в Україні, так і на Хмельниччині. Саме проведення просвітницьких заходів активізує жінок до проходження обстеження грудей, зокрема й мамографії. Завдяки проведенню такої кампанії, наші жінки отримали змогу вчасно подбати про власне здоров’я», — переконана Людмила Небесна, головний лікар Хмельницького обласного центру здоров’я.

Понад шість тисяч гривень Благодійний фонд «Квітна» витратив на виготовлення соціальної реклами для Хмельниччини. Однією з головних складових роботи фонду залишається інформаційно-просвітницька діяльність, яка закликає жінок України щорічно звертатися до мамолога у профілактичних цілях, щоб запобігти одному з найстрашніших онкологічних захворювань — раку молочної залози. Висока смертність від цього захворювання в нашій країні обумовлена недостатньою поінформованістю жінок про способи профілактики і ранньої діагностики хвороби.

Волочиської РДА

«Біля 30% хворих звертаються до нас на пізніх, занедбаних стадіях захворювання, майже 10 % хворих можна лише надати лише паліативну допомогу, про одужання мова не йде. Відтак, для комплексного вирішення проблеми раку молочної залози важливою є, зокрема, й інформаційна складова. Люди повинні знати про проблему і вирішувати її негайно, адже, що швидше пацієнт звертається, то якіснішим і дешевшим буде лікування» , — наголосив  обласний позаштатний мамолог управління охорони здоровя Хмельницької області  Ігор Дробнер. Він також зазначив, що важливими є й скринінгові програми, адже вони виявляють рак на ранніх стадіях недуги. «Сьогодні в Україні немає загальноприйнятих державних скринінгових програм. Хоча в усьому світі ця практика існує і дозволяє виявити недугу на ранній стадії», — додав Ігор Дробнер.

Невдовзі соціальну рекламу «Обіцяй себі берегти себе» українки також побачать в медичних установах Одеської, Тернопільської областей та міста Житомир.

Нагадаємо, мета проекту «Обіцяй собі берегти себе» — допомогти кожному українцю усвідомити особисту відповідальність за своє здоров’я і сформувати культуру профілактики раку молочної залози. Як переконують фахівці галузі онкології, знизити рівень смертності від раку молочної залози можливо на 30% лише завдяки ранній діагностиці. В Україні дуже низький рівень поінформованості про РМЗ.

Проект стартував ще у травні 2017 року. За цей час у проекті взяли участь: Джамала – співачка, переможниця Євробачення-2016; Марічка Падалко — ведуча телеканалу 1+1; Василіса Фролова — теле-радіоведуча; Анна Різатдінова — бронзовий призер Олімпійських ігор з художньої гімнастики; Аніта Луценко — телеведуча, тренер-мотиватор; Марина Поплавська — актриса Дизель Шоу; Даша Малахова — телеведуча, ресторатор; Ґабріелла Массанга — телеведуча; Іріша Блохіна — телеведуча, тренер збірної України з художньої гімнастики.

Раніше, у відповідь на звернення БФ «Квітна» Київська міська адміністрація погодила розташування соціальної реклами на вулицях столиці.

Якщо Ви прагнете допомогти жінкам дізнатись більше про те, як уникнути хвороби, і підтримати зірковий проект «Обіцяй собі берегти себе», Ви можете перерахувати кошти на рахунок благодійного фонду тут.

Б_лог_ряРДА

ГОРОДОЦЬКА2

Летич_вРДА

КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОД_ЛЬСЬКА

Добавить комментарий