2

Благодійний фонд «Квітна» спільно з путівником жіночим циклом Solomia Today нагадують жінкам України, що з шостого по дванадцятий день необхідно щомісяця проводити самостійне обстеження молочної залози. А також один раз на рік відвідувати мамолога — так само з 6 по 12 день циклу.

Самостійне обстеження молочної залози необхідно для виявлення будь-яких змін у грудях, які можуть бути небезпечними для здоров’я і життя жінки. В першу чергу мова йде про рак і захворювання, які йому передують.

Рак молочної залози — найпоширеніший тип онкології серед жінок. Він один з небагатьох видів онко захворювань, які можна вилікувати повністю. Головне — вчасно його виявити, а для цього потрібно регулярно проводити самообстеження і щорічно відвідувати мамолога.

Більшість фахівців рекомендують проводити самообстеження грудей, починаючи з 20-річного віку і упродовж всього життя.

Проводити самообстеження молочної залози потрібно кожен місяць. Найкраще це робити на 6-12 день менструального циклу. Самообстеження не замінює візит до мамолога. Тому щорічно жінки повинні проводити УЗД молочної залози або мамографію, а також це необхідно робити при будь-яких змінах і показаннях лікарів.

1

Добавить комментарий