Кожна восьма жінка, яка проживає в Україні, у своєму житті зіткнеться з діагнозом – рак молочної залози. У студії радіо «Журналіст» побувала спеціаліст з комунікації благодійного фонду «КВІТНА» Ірина Хевпа, яка розповіла про проблеми раку молочної залози.

На скільки глобальною зараз є ця проблема в світі в цілому, і в Україні зокрема. На скільки високими є показники смертності. Де можна пройти огляд у мамолога і як часто це слід робити. На скільки рання діагностика може допомогти врятувати життя людини і про онкофобії. Про фактори, які впливають на розвиток онкозахворювань. Про те, наскільки важлива інформаційна діяльність і як вона може допомогти врятувати життя багатьох жінок, про основні напрямки роботи фонду «КВІТНА» дивіться в сюжеті «Журналіста».
Спеціаліст благодійного фонду «КВІТНА», діяльність якого спрямована на об’єднання зусиль і потенціалу всього суспільства в боротьбі за здоров’я жінки, розповіла про основні моменти, які пов’язані з виникненням і лікуванням раку молочної залози.
Благодійний фонд працює над тим, щоб зробити цей діагноз не фатальним, і щоб він був почутий вчасно, тобто тоді, коли рак може бути діагностований на ранній стадії і успішно вилікувати в Україні. Для цього Фонд веде постійну активну інформаційну діяльність. Остання спрямована на те, щоб об’єднати сили для ефективної боротьби і викорінення небезпечного онкологічного захворювання. Для того щоб жінка могла дізнатися, що робити, щоб максимально убезпечити себе від раку молочної залози, і не боялася лікуватися, якщо діагноз вже поставлений. Важливо не втрачати час, а мати доступ до максимально повної інформації і знати, куди звернутися за допомогою.

Добавить комментарий