новоградывка 2

У відповідь на звернення БФ «Квітна» до Кабінету міністрів України, відгукнулись районні та області медичні установи і долучились до проекту «Обіцяй собі берегти себе». Відтак у місті Новоградівка, Кіровоградської області у Центрі первинної медико-санітарної допомоги вже з’явились плакати соціальної реклами, яка покликана побороти високий рівень смертності від раку молочної залози в України та зберегти життя й здоров’я жінок України.

новоградівка

Засновник БФ «Квітна» — Уріель Штерн зазначив, що принципово важливою віхою діяльності проекту є поширення соціальної реклами у регіонах України, адже саме українки з маленьких міст найменш проінформовані про ранні ознаки недуги, методи профілактики та діагностики. «Нашою метою є попередити кожну українську жінку про важливість ранніх оглядів молочної залози, адже в усьому світі така практика дозволяє рятувати життя жінки у 95%»  — додав він.

Головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги у місті Новоградівка  — Михаленко В.О наголосив: «З метою раннього виявлення раку молочної залози та залучення жінок до щорічного проходження мамографії  КЗ «ЦПМСД м.Новогродівка» приєднується до акції «Обіцяй собі берегти себе», яка закликає жінок до щорічного проходження мамографії.  Адже,         як відомо, жінкам від 40 до 50 років мамографію слід проходити раз на два роки. У цьому віці раком молочної залози може захворіти одна жінка з 204. Чим старша людина — тим вищим є ризик виникнення раку, і після 50 років потрібно обстежуватися на мамографі щорічно».

Також він наголосив, що все частішими у практиці лікарів є випадки захворювання: за півроку було 11 випадків раку (переважно генетично зумовленого) у пацієнток до 30 років.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року БФ «Квітна» звернувся до Кабінету міністрів України з проханням підтримати проект «Обіцяй собі берегти себе», відтак, КМУ надав дорученням місцевим та регіональним медичним установам долучитись до соціальної кампанії  боротьби з раком молочної залози. Про намір долучитись до проекту вже повідомило 18 медичних установи з різних куточків України, а плакати соціальної реклами «Обіцяй собі берегти себе» вже розміщено у містах Покровськ та Лиман.

Загалом у 2017 році соціальна реклама «Обіцяй собі берегти себе» вже була розміщена в Києві, Дніпрі, Івано-Франківську, Житомирі, в Херсонській області та в місті Херсон, в Харківському обласному центрі онкології, а також в Одеській, Тернопільській, Хмельницькій областях.

Добавить комментарий