10041_max

Згідно з науковими дослідженнями про фактори ризику розвитку онкологічних захворювань навіть незначне вживання алкоголю може викликати рак молочної залози.

Відповідно до звіту, представленого World Cancer Research Fund International, у жінок репродуктивного віку, які випивають один келих вина або півпляшки пива щодня, ризик захворіти на рак молочної залози збільшується на 5%, а у жінок після менопаузи – на 9%.

Доктор Рейчел Томпсон, керівник відділу досліджень World Cancer Research Fund International, сказала: «Одним з найбільш важливих кроків для запобігання розвитку раку молочної залози є відмова від вживання алкоголю або максимальне його зменшення».

Крім алкоголю рак молочної залози також можуть викликати: неправильне харчування, надмірна вага й помірна фізична активність.

Дослідження показали, що правильна фізкультура вкрай необхідна жіночому організму й здатна знизити ризик виникнення РМЗ. Але обираючи для себе вид спорту необхідно враховувати не лише фізичні, але й вікові дані. Наприклад, жінкам репродуктивного віку на користь підуть динамічні види спорту, які збільшують частоту серцевих скорочень. До них відносяться: танці, їзда на велосипеді або біг. Жінкам у період менопаузи фізичне навантаження потрібна нітрохи не менше ніж молодим, але тут вже необхідно схилятися до більш спокійних видів спорту. Наприклад, ходьба підтюпцем або йога. Плавання корисно в будь-якому віці.

«Хоча рак молочної залози – найпоширеніший вид онкології серед жінок у всьому світі, згідно з нашими даними, існують заходи, які здатні знизити ризик його розвитку», – стверджує Рейчел Томпсон.

Не менш небезпечний за алкоголь для людського здоров’я виявилася й надмірна вага або ожиріння. Особливо вразливими перед РМЗ є повні жінки в період менопаузи. Крім цього надмірна вага провокує також рак печінки, підшлункової залози й кишечника.

«Підтримка здорової ваги й достатнє фізичне навантаження дуже важливі для профілактики раку молочної залози», – вважає доктор Томсон.

Добавить комментарий