52957006_767451846968507_9011277128620048384_n

Завдяки допомозі БФ «Квітна» онкохірурги Національного Інституту Раку проводять надскладні мікрохірургічні операції з новим сучасним обладнанням. Мова йде про оптичну лупу та локальний освітлювач, які застосовуються при комплексному лікуванні хворих на рак грудної залози.  

В рамках Національного проекту «Медичне обладнання для НІР», БФ «Квітна» спільно з партнером «1 Соціальною Аптекою» провели спільну кампанію та зібрали кошти на лупу Eye Mag Pro F і необхідне для неї освітлення. А у вересні минулого року передали це хірургічне обладнання лікарям головного онкологічного інституту країни.

Значне збільшення зображення оперованої ділянки, яке отримує хірург завдяки лупі Eye Mag Pro F, дозволяє виконувати ряд надскладних операції. А це, насамперед, – відновлення форми й об’єму молочної залози та проведення мікросудинних анастомозів уражених судин.

52655866_408008826676750_66687991564730368_n 1

«Ми використовуємо цей апарат, коли після хірургічної операції жінка втрачає залозу й бажає відновити її форму та об’єм. Тобто ми робимо одночасно й абдомінопластику і реконструкцію грудної залози. Інша ситуація застосування лупи – коли є значне ураження лімфатичних вузлів підпахвової ділянки метастазами. Видаляючи метастази, відбувається пересічення артерій і вен підпахвової ділянки. В таких випадках, через порушення відтоку крові, є загроза виникнення лімфостазу – набряку верхньої кінцівки. З цією чудовою оптикою та освітленням ми маємо змогу робити мікросудинні анастомози, тобто відновлювати ці судини і налагоджувати кровотік уражених ділянок. Цим самим перешкоджаючи розвитку лімфостазу та значно покращуючи якість життя таких пацієнтів», – про роль та застосування лупи розповів завідуючий відділенням пухлин грудної залози і її реконструктивної хірургії НІР, професор, онкохірург Іван Іванович Смоланка.

«Оскільки судинки мають розміри один-півтора міліметра, без збільшення і гарного освітлення, нажаль, неможливо таку операцію виконати. І нитки, якими ми зашиваємо, мають вісім нулів перед числом, тобто вони тоненькі як та пилинка. Тому такі надзвичайно ретельні й кропіткі операції як мікросудинний анастомоз потребують спеціального обладнання, – зазначив Іван Іванович Смоланка й подякував від імені усього колективу за лупу. – Ми дуже вдячні Благодійному фонду «Квітна», що змогли отримати такий апарат».

52595804_546144862550583_872233426034360320_n

Нагадаємо, що Всеукраїнський національний проект «Медичне обладнання для НІР» має на меті забезпечити державні медичні установи найнеобхіднішим обладнанням задля максимально ефективної боротьби з раком молочної залози та ранньої діагностики недуги.

«Ми прагнемо, щоб наші жінки проходили лікування й виліковувалися в Україні. Тому мета Фонду – допомогти головному інституту онкології підвищити рівень ефективності лікування раку, – розповідає засновник БФ «Квітна» Уріель Штерн. – Завдяки співпраці Фонду «Квітна» та «1 Соціальної Аптеки» нам вдалося придбати лупу, яка сьогодні рятує життя наших жінок, але НІР потребує й іншого обладнання для проведення складних операцій на грудях. Вирішити цю проблему можливо лише спільно, акумулюючи підтримку державних інстанцій, бізнес-структур та зусилля самих українців».

Проект «Медичне обладнання для НІР» триває, а долучитися до нього можна на сайті Благодійного фонду «Квітна» та в мережі «Аптек Доброго Дня».

Добавить комментарий