x_d7f7853b

Погані звички, які в юності здаються дрібницями, в подальшому житті, зазвичай, призводять до серйозних «жіночих» проблем і позначаються на репродуктивному здоров’ї жінок.

Раннє статеве життя

Одна з головних поганих звичок сучасної молоді – це ранні статеві контакти. Багато молодих людей чомусь вважають, що вже в 15-16 років (а то й у 13-14) дівчина повинна мати певний сексуальний досвід. Адже для незрілого жіночого організму це зовсім недобре. На думку лікарів, найоптимальніший період першого сексуального контакту – 20 років. До цього віку фізіологічно вибудовується епітелій шийки матки й вона стає готовою до виношування дитини. Звичайно, і в 16 років можна стати мамою, але це будуть серйозні наслідки для її здоров’я та здоров’я малюка.

Також ранні статеві контакти – це одна з причин інфікування вірусом папіломи людини, що призводить до онкозахворювання шийки матки. Чим більше контактів і партнерів, тим цей ризик збільшується.

Крім вірусної папіломи, раннє статеве життя загрожує інфекцією, яка призводить до запальних процесів, а в подальшому це часто завершується безпліддям. Особливо небезпечне трубне безпліддя. Уражені труби – це неможливість завагітніти, і вже в ранньому віці дівчина стає кандидатом на екстракорпоральне запліднення.

Крім того, половина всіх запальних процесів органів малого тазу спровокована хламідійною інфекцією, яка передається переважно статевим шляхом.

Тому кожній дівчинці потрібно пам’ятати про те, що для всього свій час і не прагнути бути найбільш «просунутою» в сексуальному плані раніше, ніж це необхідно.

Стринги – не найкращий варіант

Ще одна погана звичка – постійне носіння стрингів. Вони впиваються в шкіру, натирають, призводять до мікротравм тканин промежини і, відповідно, інфікування. До того ж стринги часто роблять з синтетики, яка не дозволяє шкірі дихати. Вузькі стринги не вбирають жіночі виділення, тому виникає середовище для розмноження хвороботворних мікробів. Якщо говорити про правильну білизну, то вона повинна бути тільки з бавовни, відносно вільною, комфортною та закритою.

Щоденні прокладки – не на щодень

Щоденні гігієнічні прокладки, на жаль, часто виготовляються з матеріалів з додаванням синтетики, різних барвників, ароматизаторів, які збільшують ризик запальних процесів і алергічних реакцій. Тому, якщо у дівчини звичайні виділення, не потрібно щодня використовувати прокладку.

Тампони – зрідка і ненадовго

Ще погана звичка – неправильне використання гігієнічних засобів під час критичних днів. Дівчаткам краще користуватися не тампонами, а прокладками. А якщо вже так необхідні тампони, то їх можна використовувати не більше 4 годин поспіль (потім змінити) і ні в якому разі не залишати на цілу ніч! У вологому середовищі, де зберігається кров, дуже швидко розмножуються бактерії, і може бути виключно рідкісне ускладнення – інфекційно-токсичний шок. Причиною цього ускладнення є інфікування стафілококами або стрептококами.

Гіподинамія – підступний ворог

Гіподинамія і тотальне захоплення гаджетами призводять до того, що дівчата швидко набирають вагу. Під час статевого дозрівання під дією гормонів округлюється конституція дівчаток і йде відкладення підшкірно-жирової клітковини, тому в цьому віці потрібно обов’язково займатися або плаванням, або тенісом, танцями, бігом, словом, навантажувати свої м’язи і серце. А зайва вага – це ще й причина гіпертензивних розладів, онкології, цукрового діабету.

Неправильна постава

Правильна постава – це не примха бабусь і батьків, це одна з головних умов нормального розвитку дівчини, тому що неправильна постава – це ризик порушення функцій органів, не кажучи про те, що це просто не естетично. Гарна постава сприяє нормальному розподілу навантаження під час виношування дитин. Тому потрібно стежити за поставою з раннього дитинства. В юності також не можна носити високі підбори, які впливають на кровообіг в нижніх кінцівках і в малому тазі і порушують поставу, спричиняють деформацію ніг, варикозне розширення вен і, як результат, призводять до проблем в репродуктивній функції жінки.

Неправильне підмивання

Ще одна погана звичка пов’язана з тим, що дівчатка просто не вміють правильно підмиватися, а це надзвичайно важливо. У дівчаток органи розташовуються таким чином, що потрібно проводити серветкою або рукою від уретри до прямої кишки, а не навпаки! Правильні рухи не призводять до поширення інфекції. А неправильне підмивання веде до запальних процесів (зокрема, до вульвовагініту) і поширенню гельмінтозів. Крім того, потрібно пам’ятати, що мило не вважається фізіологічним засобом для таких процедур. Для підмивання необхідні спеціальні засоби, що відповідають віку дівчинки (жінки). У його складі повинно бути мінімум косметичних компонентів і максимум натуральний інгредієнтів. Такі гігієнічні засоби часто містять антисептики, і якщо їх постійно використовувати, то знищується нормальна мікрофлора, тому анетисептичними засобами краще взагалі не користуватися, а вибирати щось нейтральне і обов’язково відповідне віку.

 

Джерело: ТСН

Добавить комментарий