2312_05

Ожиріння «перепрограмує» імунні клітини в тканинах грудей, що призводить до розвитку найагресивнішого виду раку, вважають вчені.

Ожиріння – один із основних факторів ризику розвитку раку молочних залоз і становить близько 20% випадків смертності від загальної кількості онкохворих. У дослідженні «Метаболічні активовані макрофаги жирової тканини пов’язують ожиріння з потрійним негативним раком молочних залоз», опублікованому в Journal of Experimental Medicine, розповідається, що зайва вага призводить до розвитку найбільш агресивного виду онкології грудей.

У дослідженні говориться, що ожиріння сприяє хронічному запаленню в жирових тканинах шляхом стимулювання інфільтрації і активації певних імунних клітин – «перепрограмуванню» імунних клітин. В наслідок чого виникають, швидко прогресують і поширюються найагресивніші форми раку грудей, включно з тричі негативним раком молочних залоз (ТНРМЖ).

Також вчені зазначили, що зменшення маси тіла зменшує не лише ризики розвитку раку, а й покращує шанси на одужання вже хворих жінок.

Добавить комментарий