Звіт травень

У травні 2020 року українці поетапно почали виходити з карантину у зв’язку з епідемією Covid-19, тому правила турботи про здоров’я в цей період актуальні як ніколи.

Саме в травні цього року Фонд «Квітна» запустив новий соціальний проект зі своєчасної діагностики раку молочної залози — «Вони хочуть бути разом». Це проект, спрямований нагадати жінкам про важливість турботи про власне здоров’я в цілому і молочних залоз зокрема. «Першою ластівкою» проекту став мультфільм про пригоди сісічок.

У цьому місяці ми отримали дуже важливу підтримку Української біржі благодійності щодо проекту підтримки медичних працівників «Врятуємо медиків — врятуємо майбутнє». Таким чином, тепер стало ще зручніше приєднатися до збору коштів на ремонт 12 наявних апаратів штучної вентиляції легенів: https://ubb.org.ua/uk/project/6059/#

У цей нестабільний час нам вдалося забезпечити Національний Інститут Раку важливим обладнанням. В кінці травня у відділення пухлин грудної залози Національного інституту раку було придбано паровий стерилізатор для мікрохірургічних інструментів і налобний освітлювач з аксесуарами на загальну суму 212 967, 50 грн. Допомога в придбанні обладнання для Національного інституту раку стала можливою завдяки співпраці Благодійного фонду «Квітна» і Благодійного фонду ПриватБанку «Допомогти просто!». У відповідь на звернення «Квітни» фонд ПриватБанку не тільки виділив необхідні кошти, а й допоміг із закупівлею необхідного обладнання та інструментів.

ТОВ «Ново Нордіск Україна» спільно з БФ «Квітна» прийняли виклик сучасності в боротьбі з пандемією Covid-19 і закупили 6900 захисних респіраторів класу захисту FFP2 на загальну суму 345 000 грн для українських лікарів. Майже сім тисяч респіраторів забезпечать належний індивідуальний захист понад 500 лікарів в різних областях України.

Завдяки допомозі благодійника, який побажав не називати своє ім’я, ми змогли передати Національному Інституту Раку 250 захисних окулярів VWR International на суму 18 500 грн. Тепер медики мають якісні засоби індивідуального захисту і не наражають себе на небезпеку, спілкуючись і допомагаючи пацієнтам.

Наша підопічна Вікторія Калініна, яка вже перенесла операцію в рамках лікування раку молочної залози, продовжує лікування і потребує фінансової допомоги. Навіть 10 гривень допоможуть багатодітній мамі успішно завершити лікування.

Благодійна допомога, яка надійшла на рахунок Фонду від фізичних осіб у травні, склала 32 004, 38 грн.

Кошти, що надійшли на рахунок БФ «Квітна» в травні 2020 року, були спрямовані на:

  • Придбання захисного обладнання для лікарів — 345 000 грн;
  • Оплату лікування — 8 904 грн;
  • Виготовлення та просування інформаційних матеріалів з профілактики та ранньої діагностики раку молочної залози на суму 60 132, 74 грн.

Ми — за здоров’я і щасливе життя! Приєднуйтесь до нас!

Добавить комментарий