DSC_2264

17 липня Благодійний фонд «Квітна» передав до Національного інституту раку 11 кисневих датчиків, які необхідні для коректної роботи апаратів штучної вентиляції легенів.

Це життєво важливе придбання стало можливим завдяки допомозі постійного партнера Фонду — Аптеки Доброго Дня, яка виділила 150 тисяч гривень на придбання обладнання.

«Хочу висловити подяку фонду «Квітна» і Аптеці Доброго Дня, яка виступила благодійником, за те, що сьогодні ми отримали 11 нових кисневих датчиків, дуже необхідних нам для забезпечення гарної роботи апаратів ШВЛ», — розпочав зустріч в. о. директора Національного інституту раку Олександр Яцина.

«Ми вдячні нашому постійному партнеру Аптеці Доброго Дня. Завдяки саме їхній допомоги, сьогодні ми передаємо ці кисневі датчики. Зараз вже знаходиться в Україні друга частина цих датчиків, і ми дуже сподіваємося, що спільними зусиллями зможемо їх викупити», — сказав директор Благодійного фонду «Квітна» Григорій Колодач.

DSC_2292

«Коли до нас звернувся фонд «Квітна», ми одразу ж відреагували. Ми вже не перший раз співпрацюємо, і завжди йдемо назустріч. Нам було дуже приємно допомогти, особливо з огляду на цей період пандемії. Ми і хвилини не сумнівалися з приводу допомоги. І сподіваємося допомогти ще раз», — розповіла керівник служби маркетингових комунікацій АДД Юлія Алексєєва.

На зустрічі були присутні фахівці, які безпосередньо будуть використовувати придбане обладнання — завідувачі першим і другим відділеннями анестезіології та інтенсивної терапії Костянтин Сидоренко і Сергій Ушаков.

DSC_2314 DSC_2335

«Ми дуже раді, що є люди, які відгукуються на наші потреби та придбали кисневі датчики. Я хочу трохи розповісти про наявну проблему — апарати ШВЛ були закуплені в 2007 році і вже 13 років вони не обслуговувалися. Тому їх потрібно відновити для хорошої роботи. Термін служби таких кисневих датчиків — 3-5 років, тобто ними ми на цей період забезпечені. Але крім датчиків, є ще сервісні набори, які необхідні, щоб апарат нормально працював», — зазначив Костянтин Сидоренко.

«Ми настільки не розпещені допомогою, а зараз це мало не перша необхідність. Тому ми дуже вдячні за покупку. Всі зазвичай багато говорять і обіцяють, але рідко справа доходить до реальних дій», — додав Сергій Ушаков.

DSC_2322 DSC_2447

Сьогодні, в період всесвітньої пандемії Covid-19, саме апарати штучної вентиляції легенів є найнеобхіднішим обладнанням для порятунку життів українців. Нам вдалося зробити передоплату і викупити першу частину кисневих датчиків, але ще 11 одиниць кисневих датчиків знаходяться в Україні і готові до установки. Але для того, щоб їх викупити потрібні кошти і участь кожного з нас. Дізнатися про потреби Національного Інституту Раку в період пандемії і зробити благодійний внесок можна за посиланням.

Нагадаємо, Благодійний фонд «Квітна» вже більше трьох років допомагає НІР і забезпечує необхідним хірургічним обладнанням. За цей час Фонд придбав інструментів на 205 361,87 грн, які врятували сотні жінок від раку молочної залози. А також в період пандемії в травні фонд «Квітна» передав 250 захисних окулярів VWR International на суму 18 500 грн для медиків Національного Інституту Раку.

DSC_2326 DSC_2362 DSC_2415 DSC_2494

Добавить комментарий