name -    PosterMyWall - 2020-11-26T150020.327

Що стримує українок відвідувати мамолога з метою профілактики? Що відчувають жінки “до” та “після” обстеження грудей? Аби отримати відповіді на ці та інші питання Благодійний фонд “Квітна” поспілкувався з переможницями жовтневого розіграшу п’яти мамологічних обстежень в Онко Консалтинг Центрі (Клініка “Варта” — прим. Ред. — назва змінилася 16 листопада 2020 року).

Кампанія проходила в Facebook та Instagram, а переможницями стали: Наталія Запащук, Руслана Мамчур, Марія Сагірова, Світлана Бернатська та Світлана Куницька.

Мамографія — це шанс бути здоровою і прожити довше”, — Наталія Запащук.

Коли я збиралася на обстеження, то відчутно хвилювалася. Самого скринінгу я не боялася, оскільки знала, що він швидкий та безболісний. Мене турбувала думка про можливий результат мамографії. З певних сімейних обставин я знаходжусь у групі ризику. Цей страх вже досить довго мене утримував від мамологічного обстеження.

Та щойно я прийшла до клініки всі хвилювання минули. Атмосфера в медзакладі дуже привітна й комфортна, персонал уважний, обладнання нове, всі працюють чітко й професійно.

Після обстеження я відчула велике полегшення. У мене все гаразд, я даремно хвилювалася й зволікала.

Вважаю, що мамографія — це шанс бути здоровою і прожити довше, навіть, якщо є захворювання. Адже, впіймавши проблему на початковій стадії, жінка має майже стовідсотковий шанс її вилікувати.

Я дуже вдячна Благодійному фонду “Квітна” і клініці, де проходила обстеження, за шанс, який отримала. А всім жінкам, та й собі також, раджу переформатувати своє життя таким чином, аби турбота про здоров’я стояла на першому місці.

Нам потрібно нагадувати, стимулювати й навчати правильно турбуватися про себе”, — Світлана Куницька.

Про таке захворювання, як рак грудей, мені відомо — мама моєї подруги померла від цієї хвороби. Знаю, що потрібно обстежуватися у мамолога, але візит до лікаря постійно відкладала на потім. Мабуть, якби не акція Благодійного фонду “Квітна”, то я б ще не скоро пішла на УЗД молочних залоз. І проблема зовсім не в коштах чи відсутності часу, хоча це також дуже важливо. Та головна причина — відсутність звички відвідувати лікарів з метою профілактики. Якби, наприклад, страхова компанія “примушувала” обстежуватись, не пройшов вчасно — “згоріла” послуга, то УЗД робили б усі. Або лікарі вимагали, як от з флюорографією, не зробиш — лікарняний не закриєш. Нам потрібно нагадувати, стимулювати й навчати правильно турбуватися про себе.

Дуже добре, що в Україні з’явилася організація, які взяла на себе інформаційну місію, а також “відправляє” жінок на обстеження. Відвідавши мамолога один раз, я розумію, що наступного року обов’язково також піду на обстеження. І, мабуть, звернуся до цієї ж клініки, яку відвідала по акції”.

Дбайте про здоров’я, бо ви дуже потрібні своїм рідним”, — Світлана Бернацька.

Я досить уважно ставлюсь до профілактичних обстежень молочних залоз, але візит до лікаря завжди викликає у мене певний стрес. Справа в тому, що моя родина зіштовхувалася з онкологічним захворюванням щитоподібної залози, а також через рак грудей я втратила подругу. Тому, ішовши на мамографію, істотно хвилювалась. Але яке ж то полегшення дізнатися, що в тебе все гаразд. Та й взагалі приємно обстежуватися в клініці такого рівня. Де гарна сучасна апаратура, небайдужий та кваліфікований медичний персонал. Мені дуже сподобалось і я планую там пройти й інше обстеження.

Дякую Благодійному фонду “Квітна”, що турбуєтесь про жінок, надаєте корисну інформацію і проводите такі акції, як ось ця. Адже, ми, жінки, завжди заклопотані й інколи нас потрібно підштовхувати та нагадувати про обстеження грудей. Зі свого досвіду знаю, як важливо вчасно відвідувати лікарів, якщо хочеш жити довгим і якісним життям.

Всіх жінок закликаю дбати про своє здоров’я, оскільки ви дуже потрібні своїм рідним.

124321356_697502344231500_927231323042103026_n

Мої груди здорові й тепер рік я можу не перейматися з цього приводу”, — Руслана Мамчур.

Конкурс Благодійного фонду “Квітна” — це не лише шанс для кількох жінок зробити мамографію в сучасній і професійній клініці безкоштовно, це можливість привернути увагу одразу багатьох людей до потреби обстежуватися регулярно.

Окрім запланованої мамографії, мені зробили ще й УЗД грудей. Я дуже задоволена, оскільки дізналася, що мої груди здорові й тепер рік можу не перейматися з цього приводу.

Дякую Фонду, що робите добру справу. Успіхів і процвітання вам та клініці.

Перевірятися потрібно щороку і це зовсім не страшно, не боляче й не так дорого, як потім лікуватися”, — Марія Сагірова.

Це моє третє обстеження грудей, тому якогось страху чи особливих хвилювань перед УЗД я не мала, але й не очікувала, що опинюся в такому серйозному, спеціалізованому діагностичному центрі. Дуже задоволена обслуговуванням і консультуванням, оскільки я отримала відповіді на всі свої запитання.

На жаль, більшість жінок звертаються до мамолога, коли вже мають серйозні проблеми з грудьми. А це велика помилка. Адже перевірятися потрібно щороку і це зовсім не страшно, не боляче й не так дорого, як потім лікуватися. Тим паче, що існують і державні програми, де можна зробити УЗД безкоштовно.

Добавить комментарий