лабораторія

24 березня в Умані запрацювала сучасна ПЛР-лабораторія з діагностики COVID-19. Створення та відкриття дослідницького центру стало можливим завдяки ініціативній групі, учасником якої є засновник Благодійного фонду “Квітна” Уріель Штерн.

Нова БАК-лабораторія зможе обробляти близько 500 тестів на коронавірус упродовж дня з можливістю збільшення об’ємів досліджень. Всім пацієнтам, які лікуються в Уманській міській лікарні, ПЛР-аналіз буде проводитись безкоштовно. Також безкоштовно проводитиметься контроль лікування і заключне тестування при виписці зі стаціонару.

Для будівництва лабораторії меценати з Ізраїлю надали благодійну допомогу у розмірі 2,5 млн грн, що становить майже половину її вартості.

Церемонія відкриття лабораторії відбулася за участі засновника БФ «Квітна» Уріеля Штерна, головного равіна України Моше Ревуен Азмана та представників місцевої ОДА.

Також лабораторія отримала велику кількість захисних масок, створених за новими технологіями та брендованих українською символікою.

На церемонії відкриття меценати та представники місцевої влади обговорили шляхи розвитку міста і перспективи подальшої співпраці у гуманітарному напрямку.

Добавить комментарий