Дворецька

У лютому 2021 року до опікунської ради БФ “Квітна” з освітньо-просвітницької діяльності долучилася Марина Дворецька.

Марина Дворецька — комерційний директор торгово-розважального комплексу, заміжня, виховує дворічного сина.

Ми поспілкувалися з Мариною, розпитали її про фонд, діяльність опікунської ради і благодійності в Україні в цілому.

Тема філантропії супроводжує Марину ще зі студентських років. «Після закінчення університету я написала і видала дві казки про відьмочку Лауру, яка хотіла врятувати світ. Це було таке прагнення молодої дівчини і до творчої реалізації, і до роздумів на глобальні теми», — поділилася пані Марина.

Чому саме «Квітна»

“Я знайома із засновником фонду Уріелем Штерном, і час від часу пропонувала свою підтримку, допомагала фонду. Мені дуже близька ідея “Квітни”, і найголовніше – я довіряю цьому фонду. У секторі благодійності, напевно, це ключовий і вирішальний фактор, — відповіла пані Дворецька. — У нас в країні є багато напрямків благодійності, які на сьогодні мало розвинені. Зазвичай всі допомагають діткам, а також піклуються про тварин, та, на жаль, благодійна допомога дорослим і людям похилого віку є на досить початковому етапі свого розвитку. Тому я переконана, що нам дуже не вистачає ще більше соціальних кампаній на кшталт тих, що ініціює та уже реалізує “Квітна””.

Турбота про себе — можливість попередити критичні ситуації

“Інформації про те, як вести здоровий спосіб життя щодня стає дедалі більше. З’являється все більше здорових продуктів у супермаркетах, доступ до інформації, як правильно харчуватися, та, звичайно, можливостей до занять фізкультурою і спортом.

З власного досвіду можу сказати, що насправді сьогодні все більше людей задумується про своє здоров’я та самопочуття. Дуже важливо, що люди нарешті зрозуміли, що для ведення активного способу життя зовсім не обов’язково мати абонемент у фітнес-центр і брендові кросівки. Навпаки — модно і популярно у звичайному одязі бігати чи займатися зарядкою у найближчому парку чи просто біля дому. А зараз, у часи локдауну та пандемії, дуже популярними стали онлайн тренування, які можна пройти як у відомих, іменитих тренерів, так і знайти безліч інформації абсолютно безкоштовно.

Обов’язковою частиною турботи про себе безумовно є профілактичні медичні огляди. Але, як мені здається, в нашій країні досі не вистачає достатньої поінформованості про важливість цього процесу. Мало в кого з’являється думка про те, що потрібно сходити пройти обстеження не тоді, коли вже щось турбує, а превентивно, на випередження. Про це має бути більше інформації, просвітницьких доступних кампаній. Можливо, уже зі шкільних років потрібно навчати дітей таким простим, але життєво важливим правилам та істинам”.

Просвітницька діяльність

“Турбота про себе — це надзвичайно важливо, і це те, чому обов’язково потрібно навчати — з дитинства, у школі, у вищих навчальних закладах. На жаль, багато хто сьогодні в нашій країні не задумується, або не хоче задумуватися, про турботу про себе, не звертає достатньо уваги цьому питанню. Можливо, через брак часу, можливо, через фінансові складнощі, чи просто нерозуміння важливості.

Дуже яскраво це видно на молодих жінках, а особливо мамах. У них часто не вистачає часу на себе. Ті кошти, які потрібно було б мамі витратити на турботу про себе, зазвичай вона витрачає на дитину, на чоловіка. І така “жертовність” у жінок прослідковується постійно. Тому надзвичайно важливо про це говорити і доносити людям.

Власне, така просвітницька діяльність є ключовим напрямком діяльності фонду, я про це знаю, тому залюбки долучилася до опікунської ради з освітньо-просвітницької діяльності і робитиму зі своєї сторони все можливе, аби якомога більше українців отримали необхідні знання і мали можливість їх використати на користь собі і власному здоров’ю”.

Добавить комментарий