name -    PosterMyWall - 2021-04-28T184258.341

Фізична активність така ж важлива для здоров’я людини, як і гігієна. Регулярні фізичні вправи підвищують імунітет, покращують роботу серця, знижують ризик розвитку інфаркту та цукрового діабету, а також підвищують імунітет. В період пандемії, коли вкрай важливо уникати скупчення людей, велопрогулянки найкраще допоможуть підтримувати у нормі фізичне та психологічне здоров’я.

Плюси від катання на велосипеді

Здоров’я серця. Їзда на велосипеді — це кардіотренування, які чудово зміцнюють роботу серця. Численні дослідження показали, що у велосипедистів, які проїжджають не менше 30 кілометрів на тиждень, ризик розвитку серцевих захворювань знижується на 50%.

Контроль ваги. Під час катання на велосипеді пришвидшується метаболізм, спалюються калорії й зменшуються зайві кілограми. Постійна їзда на велосипеді спалює близько 300 калорій на годину, а щоденна півгодинна поїздка на двоколісному “розтоплює” майже п’ять кілограмів жиру за рік.

Здоров’я суглобів. Їзда на велосипеді та плавання — найкращі вправи при остеоартрозі тазостегнового суглоба (коксартрозі). У клініках із лікування спортивних травм, як частину реабілітації і в програмах фізіотерапії, часто використовують їзду на велосипеді.

Профілактика варикозу. Під час обертальних рухів ногами кров значно швидше циркулює по кровоносних судинах, позбавляючи їх від “вузлів застою”.

Покращення зору. Упродовж прогулянок на свіжому повітрі велодрайверу доводиться постійно фокусувати свій погляд на можливих перешкодах, регулярно змінюючи відстань між об’єктами спостереження. Це гарно тренує м’язи очей, знижуючи ризик виникнення короткозорості.

Здоров’я легенів. Під час їзди на велосипеді пришвидшується дихання, насичуючи кров та легені киснем. Активне дихання тренує легені й звільняє їх від шкідливих токсинів. Але важливо для велопрогулянок обирати зелені зони: парк чи ліс.

Покращення роботи мозку. Інтенсивне збагачення організму киснем, яке відбувається під час катання на велосипеді, корисне не лише для легень, а й для мозку. Адже це покращує розумову працездатність, пам’ять та увагу.

Зниження рівня стресу. Фізичне навантаження від їзди на велосипеді сприяє виробленню гормону щастя (ендорфіну), який допомагає знизити рівень болю та зменшити вироблення стресових гормонів (кортизону та адреналіну), що викликають напругу та занепокоєння.

Тож, аби почуватися добре, варто зробити велопрогулянки звичкою!

 

Джерело: i-vin.info

Добавить комментарий