IMG_4805

20 вересня Благодійний фонд «Квітна» передав науково-дослідній лабораторії Національного інституту раку нове обладнання на суму 57 450, 45 грн. На передачі були присутні директор Інституту раку Андрій Шипко, завідувач лабораторії Наталія Храновська та директор фонду «Квітна» Григорій Колодач.

Це придбання стало можливим завдяки співпраці з «Аптекою Доброго Дня» та допомозі кожного з вас. Адже саме завдяки благодійним внескам у скриньки, що розміщувалися в аптечних точках, ми змогли своєчасно закрити дуже актуальну потребу лабораторії в обладнанні. На зібрану суму вдалося придбати лабораторну медичну центрифугу LMC-300 та необхідний для неї ротор R-12/15.

IMG_4752

«Від імені Інститут хочу подякувати незмінному нашому партнеру та другу – Благодійному фонду «Квітна». Тому що регулярна допомога, підтримка, турбота про те, щоб в Інституті раку було необхідне обладнання, нові медичні технології – це великий внесок. В першу чергу, це великий внесок у здоров’я наших людей. Дякую Вам за це!», — з радістю наголосив директор НІР Андрій Шипко.

IMG_4758

«Зі своєї сторони хочу сказати, що нам насправді дуже приємно допомагати Інституту раку. Наша допомога, можливо, не така глобальна, як би цього хотілося. Але ми стараємося робити це регулярно та докладаємо багато зусиль, аби закривати максимум потреб НІР. Обов’язково хочу згадати про нашого незмінного партнера «Аптеку Доброго Дня», завдяки співпраці з якою нам і вдалося зібрати необхідні кошти та придбати це обладнання», — зазначив Григорій Колодач, директор БФ «Квітна».

IMG_4801

Більше про обладнання та його актуальність розповіла завідувач лабораторії Наталія Храновська: «В свою чергу з великою шаною хочу висловити слова вдячності фонду «Квітна» та «Аптеці Доброго Дня» за таку дуже своєчасну допомогу. У нас вийшов з ладу цей прилад в лабораторії, тобто у нас зламалася центрифуга, і тут ми отримуємо дзвінок від фонду з пропозицією придбати необхідне обладнання для лабораторії. Це загальнолабораторне обладнання, з якого починається будь-яка методика. Це первинна обробка біологічного матеріалу, і від якості цієї первинної обробки залежить і якість самої методики – будь-якої, чи то імунологічної, чи то молекулярно-генетичної тощо. А зрештою – коректної діагностики, правильного діагнозу та своєчасного лікування пацієнтів. Тепер я можу бути спокійною за первинну обробку біоматеріалу в лабораторії, і можу сказати, що ми точно будемо робити це своєчасно, швидко і з гарною якістю. Дуже Вам дякую!».

IMG_4776 IMG_4792 IMG_4811

 

Добавить комментарий