name -    PosterMyWall - 2021-10-25T215143.802

Всі ми чули про те, що любов лікує. Але вчені вирішили перевірити, чи так це насправді. Провівши ряд досліджень, вони виявили, що ніжні почуття до коханої людини здатні істотно пришвидшити одужання і навіть захистити від певних хвороб.

Науковці Університету Західної Вірджинії в Каліфорнії обстежили здоров’я 50 жінок. Серед них були як, хто перебуває у стосунках, так і одинокі жінки. Виявилося, що у піддослідних, які мали любовні стосунки протягом останніх трьох років, сильніша імунна система у порівнянні з не закоханими.

Вчені дійшли висновку, що закоханість може впливати на імунну систему, збільшуючи її захисні функції та здатність протистояти хворобам.
Також ніжні почуття до другої половинки змушують одночасно працювати дванадцять областей мозку, стимулюючи його розумову діяльність і поліпшувати психологічний стан.

Окрім цього науковці виявили, що любов знижує рівень кров’яного тиску, зменшує біль і перешкоджає виникненню алергічної реакції.

Напрочуд позитивно на фізичне і психологічне здоров’я людини впливає тактильний контакт із другою половинкою: поцілунки і обійми. Та навіть сама лише зустріч з об’єктом обожнювання здатна поліпшити настрій і самопочуття закоханого.

Джерело: НашаМама

Добавить комментарий