name -    PosterMyWall - 2021-11-01T174217.487

Інноваційне предметне скло для мікроскопа – NanoMslide – обіцяє зробити революцію в галузі медичної візуалізації. Особливо після того, як дослідники продемонстрували, що його можна використовувати для виявлення ракових клітин у пацієнтів.

Технологія була розроблена в Університеті La Trobe, щоб випробувати її як засіб для ранньої діагностики.

У своєму дослідженні вчені демонструють: змінюючи поверхню звичайного предметного скла мікроскопа в нано масштабі, біологічні структури та клітини набувають вражаючого кольорового контрасту, який можна використовувати для миттєвого виявлення раку.

Сучасні підходи до візуалізації тканин часто ґрунтуються на фарбуванні або маркуванні клітин, щоб зробити їх видимими під мікроскопом. Але навіть під час фарбування або маркування для патологів може бути складно виявити ракові клітини. Аномальні клітини мають відмінний від здорових колір, але деякі зразки можуть бути неправильно діагностовані, особливо на ранніх стадіях захворювання.

Нещодавні прориви в нанотехнологіях дозволили вченим керувати взаємодією світла із біологічною тканиною. Ранні форми раку грудей важко відрізнити від доброякісних уражень, особливо, коли в складній тканині не так багато клітин аномальної форми. NanoMslide значно полегшує таку діагностику, а також доповнює існуючі маркери, що дозволить більш точно діагностувати рак.

Вчені вважають, що ця платформа може бути корисною для ранньої діагностики не лише раку грудей, а й інших видів пухлин.

Джерело: NBCF

Добавить комментарий