name -    PosterMyWall - 2021-11-17T163315.851

Порятунок жінок від раку молочної залози має починатися з виховання у суспільства культури профілактичних обстежень. Лише таким чином протидія захворюванню буде ефективною. Тому Благодійний фонд “Квітна” постійно проводить інформаційно-просвітницькі кампанії та соціальні заходи, спрямовані на популяризацію мамологічних обстежень і їх проведення серед жінок, залучаючи до співпраці медичні заклади України.

Одним із прикладів успішної кампанії є співпраця БФ “Квітна” зі Спеціалізованим мамологічним центром, здійснена у жовтні 2021 року. На офіційних сторінках Фонду у соціальних мережах Facebook та Instagram відбувся розіграш трьох безкоштовних мамологічних обстежень. Мета кампанії — привернути увагу до важливості здоров’я грудей якомога більшої кількості жінок. Переможниці конкурсу безоплатно пройшли УЗД грудей та отримали консультацію лікаря в Спеціалізованому мамологічному центрі

Чому важливо здійснювати такі кейси журналістам БФ “Квітна” розповіла сертифікований лікар-рентгенолог і лікар УЗД, дійсний член ESR і EUSEBI, АРУ і УАФУД Ганна Галішина, а також своїми враженнями поділилися переможниці конкурсу Вікторія Скупяко, Олена Маштрук та Юлія Гіроль.

“Спеціалізований мамологічний центр дуже активний у плані допомоги жінкам. Ми завжди підтримуємо соціальні проекти, які спрямовані на допомогу як у лікуванні, так і в профілактиці захворювань грудей. Тому ми вже давно і плідно співпрацюємо з Благодійним фондом “Квітна”. Адже цей фонд здійснює важливу соціально-просвітницьку роботу й опікується здоров’ям жінок щодня. Взагалі вважаю, що благодійність має бути постійною, адже рак виявляється кожного дня, тому і займатися цією проблемою потрібно увесь час”, — розповідає Ганна Галішина.

Щодо формату благодійної допомоги, то лікар вважає, що надання безкоштовних обстежень здоровим жінкам є ефективним способом продемонструвати їм методи правильної турботи про себе: “Обстеження — це перший крок, який допомагає жінці впевнитися у своєму здоров’ї. І дуже важливо, щоб турбота про здоров’я здійснювалася в гарних умовах, на якісному сучасному обладнанні, в оточенні кваліфікованих доброзичливих людей. Тоді візити до мамолога викликатимуть у жінки позитивні асоціації, вона не буде їх боятися і відкладати на потім. Адже всі ми знаємо, що профілактичні обстеження — найдієвіший спосіб попередити та вилікувати патології грудей у разі їх виникнення. Тож відкладати обстеження не можна.

Та, на жаль, не всі мають змогу, а іноді й бажання, проходити обстеження. Адже, якщо людина хоче обстежитися, то вона знайде час і можливість зробити це. Людина, яка не хоче, — знаходить лише відмовки. А коли жінка виграла безкоштовне обстеження, вона має обов’язково його здійснити. Навіть, якщо людина взяла участь у конкурсі, але не виграла, вона вже має сформоване бажання обстежитися. Мені здається, що далі така жінка самостійно запишеться до мамолога у тому місці, де їй зручно це зробити. І точно зробить це”.

Про безкоштовне мамологічне обстеження та важливість благодійних акцій розповіла переможниця конкурсу Вікторія Скупяко: “Це було моє перше інструментальне обстеження грудей. Звичайно, міркування щодо необхідності перевіритися у мамолога були, але поки не трапилася така нагода, я не планувала. Напередодні обстеження мені було цікаво перевірити стан своїх грудей, але безумовно я відчувала незначне хвилювання. Слава Богу, все добре і тепер я можу певний час не перейматися з приводу здоров’я грудей. Дуже рада, що натрапила на такий конкурс і перемогла.

Щиро вдячна людям, які працюють у Фонді “Квітна”, проводять такі чудові акції та виконують вкрай важливу і серйозну роботу. Бажаю їм квітнути. Також дякую спеціалістам Спеціалізованого мамологічного центру. Чудова клініка і працівники дуже уважні й кваліфіковані”.

“Я дуже задоволена обстеженням. Сподобався сервіс та лікарі. Дуже цікаво було слухати коментарі та пояснення мамолога під час обстеження. А особливо зраділа позитивному результату скринінгу. Дякую Благодійному фонду “Квітна” за цю можливість. Зізнаюсь, якби не перемога в конкурсі, то, мабуть, не поспішала б на профілактичний огляд. І я знаю, що багато дівчат і жінок також не поспішають перевіряти здоров’я грудей. Тому Фонд робить дуже велику та важливу справу”, — поділилася своїми враженнями друга переможниця конкурсу Олена Маштрук.

Юлія Гіроль, третя переможниця конкурсу, також залишилася задоволена перемогою у конкурсі та розповіла про свій досвід турботи про здоров’я грудей: “Я вже не один рік є клієнткою Спеціалізованого мамологічного центру та постійно обстежуюсь у Ганни Галішиної. Коли дізналася про конкурс, без вагань взяла участь у ньому. Оскільки вважаю, що кожна жінка має щороку відвідувати мамолога. Ба більше, я часто рекомендую моїм знайомим пройти УЗД грудей або мамографію. І розповідаю це, відштовхуючись від свого досвіду.

Річ у тім, що кілька років тому я побачила по телевізору рекламу мамологічного обстеження і вирішила пройти його. Це рішення врятувало мені життя. Тому вважаю, що ви великі молодці, що займаєтеся просвітницькою діяльністю з боротьби з раком молочної залози. І окреме дякую Мамологічному центру, що підтримує такі ініціативи”.

Нагадаємо, що Спеціалізований мамологічний центр має майже закритий цикл лікування будь-якої патології молочної залози і може вирішити всі питання щодо діагностики та лікування захворювань грудей.

Добавить комментарий