name -    PosterMyWall (9)

Дослідники онкологічного центру Єльського університету з’ясували, що ліки від діабету з низькомолекулярним інгібітором PF05175157 мають доклінічну протиракову активність і можуть бути ефективними в лікуванні раку молочних залоз. Результати були представлені на нещодавньому Симпозіумі з раку грудей у Сан-Антоніо (Техас).

Як відомо, ракові клітини характеризуються зміненим метаболізмом. У своєму дослідженні команда Єльського університету визначила їх нові метаболічні вразливі місця, що ґрунтуються на втраті різноманітності ферментів.

Вчені виявили, що фермент під назвою ацетил-КоА-карбоксилаза-1 (ACC1) має вирішальне значення для виживання клітин раку грудей. Фермент ACC1 є ключовим початковим етапом синтезу жирних кислот. А вони стають будівельними блоками різних типів ліпідів та жирів, критично важливими інгредієнтами для клітинних мембран та відіграють основну роль у виробленні енергії в клітинах.

У своєму аналізі команда з Єля показала, що блокування фермента ACC1 за допомогою препарату PF05175157 від Pfizer здатне успішно пригнічувати зростання клітин РМЗ, вирощених у мишей, а також у моделях раку, отриманих від пацієнтів.
Нині вчені Єльського університету тестують цей препарат у поєднанні з іншими схваленими ліками від раку грудей.

Вчені намагаються з’ясувати, наскільки ліки від діабету спроможні покращити ефективність препаратів від раку грудей і яка їх комбінація дасть найкращий результат у лікуванні онкологічного захворювання.
Попри те, що дослідження тривають, отримані результати вже зараз виглядають багатообіцяючими.

Джерело: Yalecancercenter

Добавить комментарий