Medical Clinic -    PosterMyWall

Весна, як і будь-яка інша пора року, має недуги, характерні цьому сезону. До них відносяться грип та застуда, алергічні реакції, нервові загострення та запалення шлунково-кишкового тракту.

Причини появи хвороб та поганого самопочуття навесні

Після холодної зими імунітет людини здебільшого ослаблений і вразливий до інфекційних хвороб, які передаються контактно-побутовим або повітряно-крапельним шляхами. Окрім цього істотну роль в появі простудних захворювань навесні відіграє й легковажність людей по відношенню до погоди. Здебільшого це стосується молоді, яка, переоцінюючи тепло березневого сонечка, передчасно переходить з зимового на весняний гардероб.

Водночас в цей період відбуваються зміни в роботі процесів нервової та ендокринної систем, що призводить до загострень психічних захворювання.

Також “провокатором” поганого самопочуття весною є пилок рослин, які цвітуть у цей період. Люди, схильні до алергії, можуть спостерігати у себе порушення сну, закладеність носу, сльозотечу, кашель та свербіж.

Група ризику

Здебільшого на сезонні недуги хворіють діти, особи похилого віку, вагітні жінки та громадяни з хронічними захворюваннями. Також ризик захворіти навесні збільшується у людей, які живуть або працюють в умовах підвищеного рівня забруднення повітря, диму, туману та інших небезпечних речовин. І особливо вразливими до сезонних захворювань є алергики.

Методи профілактики

Будь-яку хворобу легше попередити, ніж потім лікувати. Для цього потрібно дотримуватися простих правил:

  • слідкувати за гігієною (регулярно мити руки);
  • уникати контакту з хворими;
  • використовувати маску в громадських місцях;
  • приймати антигістамінні засоби з початком цвітінь;
  • частіше провітрювати приміщення;
  • гуляти на свіжому повітрі щонайменше годину на добу;
  • дотримуватися здорового харчування та питного режиму;
  • підтримувати імунну систему за допомогою фізичної активності, графіку сну та здоровому співвідношенню праці/відпочинку;
  • дбати про нервову систему, виконуючи дихальні вправи та медитуючи. У випадку ПТСР чи депресії звертатися по допомогу до спеціаліста.

Способи лікування

Якщо людина почувається зле, необхідно приділити увагу своєму здоров’ю: залишитися вдома, дотримуватися постільного режиму, вживати велику кількість рідини, повідомити про свій стан сімейного лікаря й слідувати його рекомендаціям.

Добавить комментарий