Дефіцит калію негативно позначається на нервах і нервових зв’язках клітин мускулатури системи травлення, серця, а також інших м’язів, ось чому так важливо стежити за тим, щоб він був в нормі.

Найчастіше дефіцит калію виникає при неправильному і незбалансованому харчуванні. Читай, які симптоми вказують на те, що твоєму організму не вистачає калію.

1. Втома і слабкість

Звідки брати вітаміни взимку? Першими ознаками дефіциту калію можуть бути м’язові болі, судоми і слабкість. Дефіцит калію перешкоджає швидкому відновленню енергетичного балансу клітини, через що м’язам  важче скорочуватися, в результаті чого виникає хронічна втома.

Слабкість, спазми, оніміння і поколювання в м’язах — все це може говорити про те, що дефіцит калію в організмі прогресує.

2. Нестабільний серцевий ритм

Тривалий дефіцит калію може стати причиною порушень роботи серця. Першим симптомом цього є нерегулярне серцебиття без видимої на те причини.

У деяких випадках через дефіцит калію сповільнюється серцевий ритм, що призводить до появи запаморочень. Нерегулярний серцевий ритм може супроводжуватися відчуттями нестачі повітря, болем в грудях і потовиділенням.

3. Високий артеріальний тиск

На підвищення артеріального тиску впливають безліч факторів, у тому числі й спадкової схильності, повнота і надмірне вживання солі. Дефіцит калію також є одним з визначальних чинників. Як і високий, так і занадто низький рівень калію може викликати коливання артеріального тиску.

4. Судоми

Скорочення і розслаблення мускулатури тіла людини безпосередньо залежать від калію. Коли організму не вистачає калію, м’язам стає важко розслабитися і вони залишаються скороченими, що стає причиною судом.

Якщо дефіцит калію в організмі підтвердився, необхідно обов’язково відкоригувати свій раціон і внести в нього такі продукти, як банан (в 100 г м’якоті банана містяться 370 мг калію), картоплю (418 мг калію на 100 г картоплі), капусту (450 мг калію на 100 г капусти), авокадо (487 мг калію на 100 г), шпинат (554 мг калію на 100 г).

Джерело: Івона

Добавить комментарий