1

У Благодійний фонд «Квітна» регулярно надходять звернення про допомогу в придбанні препарату таргетной терапії накшталт «Герцептин».

Цей препарат використовується при лікуванні раку молочної залози у пацієнток, які мають гіперекспрессію гена HER2 (є біомаркером і терапевтичною мішенню для лікування цього захворювання) — це близько 20% від усіх випадків захворювання на рак молочної залози.

Вартість одного введення «Герцептина» (трастузумаб) становить до 50 тис грн, середній курс лікування зазвичай — 16 процедур. У такому випадку вартість лікування становить близько 800 000 грн. Потреба в лікуванні всіх пацієнтів (близько 3200 жінок) дорівнює 2 560 000 000 грн. На жаль, можливості допомогти всім, хто потребує цього препарату просто немає. Для допомоги жінкам Благодійний фонд «Квітна» акумулює благодійні внески небайдужих людей, але цих коштів недостатньо для покупки настільки дорогого препарату.

Мета Благодійного фонду «КВІТНА» зробити так, щоб цей діагноз не став фатальним і був почутий вчасно, тобто тоді, коли рак може бути діагностований на ранній стадії і успішно вилікуваний в Україні. Для цього Фонд веде постійну активну інформаційну діяльність і пропаганду раннього скринінгу та своєчасного діагностування. Фонд може допомогти провести діагностику, дослідження і аналізи, для уточнення діагнозу. Адресну допомогу в лікуванні онкології молочної залози Фонд надає у виняткових ситуаціях і в разі наявності адресного донора.

За інформацією з відкритих джерел відомо, що за умови наявності препарату отримати на безкоштовній основі «Герцептин» можна в державних медичних структурах (Національний Інститут Раку, міські та обласні онкологічні диспансери і т.д.).

Добавить комментарий