fullsize

Половина келиха вина або ж малий келих пива на день підвищує ризик захворювання на рак грудей у жінок, йдеться у дослідженні Всесвітнього фонду дослідження раку (WCRF).

Згідно з даними вчених, якщо жінка щодня споживає навіть маленьку порцію вина (10 грам алкоголю), ризик розвитку раку молочної залози у неї після клімаксу підвищується на 9%.

Вчені також відзначають, що регулярні фізичні вправи знижують ймовірність захворювання.

Якщо жінка регулярно займається бігом або велоспортом, то ризик розвитку раку у неї буде на 10% нижче у порівнянні з тими, хто веде менш активний спосіб життя.

При цьому вчені стверджують, що на розвиток раку впливає багато різних чинників, зокрема рівень гормонів і гени.

Фахівці WCRF називають загалом 18 факторів, які можуть у тій чи іншій мірі сприяти розвитку раку грудей, і споживання алкоголю є лише одним із них.

У 2016 році офіс головного санітарного інспектора Британії порадив чоловікам і жінкам споживати не більше від 14 умовних одиниць алкоголю на тиждень (еквівалент шести пінтам пива або семи келихам вина), а у деякі дні кожного тижня варто повністю утримуватися від спиртного.

Британські вчені також попереджали, що алкоголь може призвести до семи видів ракових захворювань: раку ротової порожнини, горла, гортані, печінки, кишківника і травного тракту, а також раку грудей.

На думку деяких фахівців, гарантовано безпечного рівня споживання алкоголю взагалі не існує, й навіть малі дози спиртного можуть призвести до серйозних захворювань.

Джерело: ВВС

 

Добавить комментарий