19905079_715627468610307_7738693178139060629_n

Начальник відділу кадрів, охорони праці та загальних питань ПТ «Велта П.М.С.Г. «Гарант-Сервіс» — Оксана Кузняк, стала однією з учасниць проекту «Пішла, щоб повернутись», який пропонує соціально-активному бізнесу проявити турботу про здоров’я своїх працівниць та виділити один оплачуваний вихідний день у році задля проведення обстеження грудей. Гарант сервіс — першопрохідці проекту, а пані Оксана одна з перших працівниць, які відвідали мамолога. Ми поспілкувались із нею про те, чому вона наважилась на обстеження, з якими емоціями їй довелось впоратись та що для неї є запорукою здорового життя:

 Чому ви вирішили взяти участь у проекті «Пішла, щоб повернутись»?

Ми живемо у такий час, коли чимало сторонніх чинників негативно впливають на наше здоров’я — це екологія, радіація, стреси. Тому вкрай важливо робити все залежне від нас аби зберегти свій організм здоровим. Ці кроки є простими і зрозумілими — нам потрібно лише вчасно проходити обстеження та піклуватись про себе. Тому я вирішила, що цілком можу виділяти час  — кілька разів на рік на обстеження свого здоров’я. Як на мене, сьогодні питання жіночого здоров’я часто нівелюється самими жінками. І це дуже погано, адже жінка  —  це кохана дівчина, дружина, любляча матуся, сестра, дитина своїх батьків. І, коли жінка здорова, все, за що б вона не бралась,  —  розквітає.

 Чи були у Вас побоювання перед обстеженням?

Звичайно, були.  Навіть, коли ми впевнені, що здорові, похід до лікаря викликає відчуття подібного характеру. Але це не повинно примусити нас відмовлятись від обстежень. Краще трохи перехвилюватись і пройти огляд аби потім спокійно жити, знаючи точно, що ти здорова.

 Як Ви впорались з переживаннями?

Якщо чесно, то подумки заспокоювала себе, ну і про всяк випадок прийняла декілька пігулок валер’янки.

 Чи замислювались Ви раніше над важливістю щорічних оглядів та обстежень у мамолога?

Ми всі замислюємось над цим, і не лише стосовно мамолога, а й стоматолога, гінеколога і т.д. Але, на жаль, дуже часто це залишається на етапі «замислювань», а до конкретних дій не доходить. То часу немає, то грошей, то ще чогось бракує.  Це і є великою проблемою жінок, бо інколи не відвідавши вчасно лікаря, згодом маємо важкі наслідки.

 Як Ви особисто стежите за власним здоров’ям і що вас мотивує?

Насамперед, для мене дуже важливо щоденно пити достатню кількість чистої води, також вітається вода з соком лимону. Чудовим початком мого ранку є тибетська гормональна гімнастика. Протягом дня обов’язково намагаюсь щонайбільше ходити пішки. Велику роль відіграє саме здорове харчування. Стосовно активного способу життя мій вибір  — йога, велосипед, взимку — сноуборд. Я і мої рідні максимально намагаємось вести здоровий спосіб життя. У моїй родині є професійні спортсмени, які мотивують займатись спортом та своїм здоров’ям.

 Як ви вважаєте чи повинні компанії турбуватись про здоров’я працівників?

Я вважаю, це дуже важливо. Вчасне обстеження може навіть врятувати життя людині. Та й коли твій працівник здоровий, він і активний, і працьовитий, і вмотивований.

 Чому це важливо особисто для Вас?

Були в моїй родині ситуації, які, на жаль, закінчувалися трагічно. Я впевнена, що їх можна було б уникнути, якщо б мої родичі вчасно звертались до лікаря та щорічно проходили обстеження. Тому я впевнена, що себе потрібно любити, потрібно турбуватись про своє здоров’я, витрачати трохи часу і грошей на себе, перевірятись вчасно і саме це дозволить нам жити щасливими і здоровими.

Добавить комментарий