11951307_1014003165297797_5084467499626310747_n

За той час, що я займаюся благодійністю (а це понад 10 років) доводилося звертатися з проханнями про допомогу до багатьох людей і компаній в різних країнах світу. В Америці благодійність — річ абсолютно природна. Всі на щось жертвують — на хворих, на дітей, на тварин, на науку, на культуру… Жертвують ті, хто заробляє багато, і ті, хто небагато. А вже якщо ти мільйонер (не кажучи про мільярдерів), то не займатися благодійністю просто непристойно. Тому що в США всі від малого до великого розуміють — в пам’яті людській залишаються не твої гроші, а твої справи і вчинки.

Зовсім по-іншому виглядає благодійність в Україні. Країна немов поділена на три табори. На людей, для яких допомагати іншим так само природно, як дихати. На тих, хто байдуже проходить повз чужий біль, і на тих, хто весь час обіцяє щось зробити заради ближнього, але обіцянки так і залишаються тільки словами. Безумовно, кожна людина вільна чинити так, як їй підказує серце або відсутність такого органу. Але може тому країна так погано і живе, все більше залазячи в борги і заганяючи в злидні й хвороби людей? Через те, що є люди, які забувають про те, що любов до ближнього повертається любов`ю Бога і світу, що світ починає творити добро, відповідаючи на добро. Яких би проявів життя це не стосувалося — здоров’я людини, його морального, зовнішнього вигляду або його бізнесу. Так влаштований Всесвіт.

Благодійному фонду «Квітна» допомагає дуже багато людей. Одні жертвують кошти на лікування українок, хворих на рак молочної залози, інші — на розвиток програм фонду, спрямованих на профілактику та ранню діагностику цього страшного захворювання. Ми нескінченно вдячні кожному. Абсолютно будь-яка сума здатна принести користь і врятувати життя. Але з особливим трепетом ставлюся до таких людей, хто знаходить нас сам, приходить до нас і пропонує свою допомогу не тільки грошима, а й ідеями, здатними привернути увагу до проблеми раку молочної залози.

Сьогоднішній текст мене спонукали написати дві тендітні дівчини з Харкова. Вони приїхали до Києва, знайшли наш Фонд і запропонували зібрати для нас 50 тисяч гривень! Для того, щоб якомога більше жінок в Україні дізналися про наш соціальний зірковий проект «Обіцяй собі берегти себе». Наші гості-харків’янки виявилися співробітницями дизайнерської компанії Grishko Design, які спеціально, щоб допомогти, розробили і випустили лімітовану серію светрів з ангори, які будуть продавати, щоб зібрати кошти на боротьбу з раком. Люди вклали гроші в благодійність і, повірте, це вкладення повернеться їм сторицею. Знаєте, чому? Тому що дарувати подарунки завжди приємніше, ніж їх отримувати. І ці милі дівчата тепер світяться щастям і красою, тому знають прості істини.

Дерева не ростуть, якщо їх не поливати. Люди не стають краще, якщо їм не робити подарунки, не привчати їх до добра, до проявів любові. Саме ці якості призводять до справжнього успіху. І майбутнє країни за такими українками, як ці молоді дизайнери з Харкова, які красиво і сучасно вчать своїх співвітчизників тому, як ставати благодійниками. Може пройти мода на лабутени і айфони, але мода на благодійність не пройде ніколи!

Добавить комментарий