85176892_782981708877436_7518932832580796416_n

Благодійний фонд «Квітна» щодня проводить інформаційно-просвітницькі кампанії з метою запобігання та раннього виявлення раку молочної залози, а також на сторінках у соціальних мережах регулярно розігрує безкоштовні обстеження грудей у кращих клініках столиці.

Однією з переможниць у зимовому конкурсі стала Софія Семененко, яка розповіла, що виграш безкоштовного УЗД грудей став для неї справжнім поштовхом піклуватися про своє здоров’я.

«Моє життя, та й саме сприйняття життя, можна поділити на «до» та «після». Після того як у 2014 році від влучення снаряду згоріла моя квартира у Донецьку, а завдяки якомусь диву в цей час нас не було дома, я навчилася прислухатися до свого внутрішнього голосу та підказок, які інколи мене зупиняють, а інколи ведуть у правильному напрямку. Ось так і з виграшем безкоштовного мамологічного обстеження, який став справжнім подарунком від БФ «Квітна» на мій День народження.

До перемоги у конкурсі, останнього разу мамолога я відвідувала років сім тому ще у мирному Донецьку. Проблем із грудьми у мене тоді не виявили, але, на жаль, довелося пройти довгий шлях лікування іншого органу. Переїхавши з родиною до Києва, ми тривалий час жили без грошей, без речей та розуміння, що робити далі. Відтоді я займалася всім, окрім свого здоров’я. Несподівано, в моєму житті почали відбуватися знакові події – це більше, аніж везіння, це дива якісь. Наприклад, головний рабин України допоміг переселенцям із Донбасу, і нам у тому числі, з житлом. А нещодавно, після того як я на шість років поставила питання зі своїм здоров’ям на паузу, побачила своє ім’я у списку переможців на проходження безкоштовного УЗД молочної залози, хоча, беручи участь у  конкурсі, навіть не налаштовувалася на перемогу. Все склалося таким чином, що на прийом до лікаря-мамолога я потрапила напередодні Дня народження.

Обстеження пройшло дуже добре: лікар відразу позитивно налаштував мене, заспокоїв, сказав, що я здорова і простими словами пояснив на що варто звернути увагу, але найголовніше – він допоміг замислитися над тими питання зі здоров’ям, які турбували мене давно, але я їх відклала на потім.

87499440_590185054868498_5469143644566978560_n

Я добре розумію важливість профілактики та раніше регулярно відвідувала гінеколога, яка також оглядала й груди. Це був перевірений лікар, якому я дуже довіряла. Київських лікарів я не знаю, а оскільки видимих причин для звернення до лікарні у мене не було, шукати «свого» фахівця я ще не почала. Та останнім часом з’явилася думка про те, що вже час зайнятися своїм здоров’ям, але мені не вистачало поштовху, яким, безумовно, стала перемога в конкурсі «Квітни».

Пройшовши обстеження, я розповіла близьким та друзям про свій позитивний досвід. Оскільки вважаю, що трагічних прикладів, пов’язаних із раком грудей достатньо і в засобах масової інформації, і випадків серед оточуючих, але важливо, щоб люди чули не лише про можливі наслідки захворювання, а також знали про абсолютно нестрашні, безболісні та вкрай важливі способи профілактики, що дозволяють зберегти здоров’я жінки.

Ба більше, про це необхідно розповідати доступною і простою мовою підліткам ще в школах, не лякаючи їх одноразовим візитом жінки у білому халаті, що розповідає страшні цифри статистики, а навчаючи правилам попередження захворювань. Така регулярна робота з молодим поколінням допоможе зробити здоровий спосіб життя звичайною звичкою наших дітей».

Добавить комментарий