ВК

Близько двох тижнів тому, в рамках лікування раку молочної залози, багатодітній мамі Вікторії Калініній зробили операцію в спеціалізованому медичному центрі «VERUM».

Про своє самопочуття, операцію і наступні етапи лікування Вікторія Калініна розповіла журналістам Благодійного фонду «Квітна».

Вікторія, як Ви себе почуваєте?

Чудово. Фактично не відчуваю дискомфорту і відновлення йде відмінно. Настрій дуже позитивний. Чесно кажучи, я навіть не думала, що все буде так добре.

«Добре» – це Ви маєте на увазі кінцевий результат або відновлення після операції?

І те, і інше. Ще не всі результати досліджень готові, але основні ­– хороші, я на шляху до одужання. Лікарі кажуть, що діагноз підтвердився, лікування, підібране спочатку в Запоріжжі, правильне і ефективне, а операція пройшла взагалі чудово.

Насправді, ця операція досить складна, тривалістю три з половиною години, після якої часто у жінок по місяцю набрякає і не функціонує належним чином рука. Тому спочатку я дуже боялася і хвилювалася, що пробудження і мій стан після оперативного втручання будуть складними. Але все пройшло практично безболісно і дуже легко. Відновлення йде швидко, майже відразу запрацювала рука: згинається і розгинається добре. Це говорить про високий професіоналізм лікарів «VERUM». У Дениса Володимировича Поминчука, хірурга, який мене оперував, просто золоті руки і добре серце. Людина – професіонал з великої літери. Я йому дуже вдячна. Це ж стосується і Сергія Володимировича Собецького, анестезіолога. Видно, що він душу вкладає в свою роботу. Напередодні операції Сергій Володимирович обстежив мене з ніг до голови, і сказав: «Твоє життя в моїх руках, тому я повинен знати і врахувати все, аби через тиждень мама повернулася до дітей, а я міг спати спокійно». Всі фахівці клініки дуже уважні, всі підбадьорюють, позитивно налаштовують. Я такого ставлення і догляду в лікарнях раніше ніколи не бачила.

Окреме спасибі Благодійному фонду «Квітна» за постійну підтримку і допомогу всіх етапах лікування, в тому числі й операції.

Які подальші кроки в лікуванні?

Щоб закріпити позитивний ефект необхідно пропити ще шість курсів хіміотерапії, потім 25 променів променевої терапії і два роки імунотерапії.

Але спочатку мені необхідно ще через тиждень приїхати в клініку, де скажуть результати гістології лімфовузлів, які на той час мають вже бути готові, а також знімуть дренаж. Хоча його так добре поставили, що він мені і не заважає, ніде нічого не тисне, не болить, стан прекрасний. Ще приємно здивувало, що шви знімати не потрібно. Під час операції лікарі робили внутрішні шви з використанням ниток, які самі розсмоктуються.

Ви сказали, будете пити хіміотерапію, вона таблетована?

Так, мені призначили препарат «Кселода» – це хіміотерапія в таблетках. Один курс триває три тижні, з яких два – щоденний прийом препарату, і один тиждень – перерва.

Це поширений хіміопрепарат в лікуванні раку, і не тільки молочної залози. На жаль, зараз його немає в запорізьких лікарнях, тому мені необхідно буде його купувати. Щомісяця платити по шість тисяч гривень за хіміотерапію, пройшовши вже такий довгий і дороговартісний шлях лікування, моїй родині буде дуже складно. Тому я дуже сподіваюся, що незабаром препарат з’явиться в моєму регіоні, і я буду його отримувати безкоштовно.

Добавить комментарий