_name - Сделано с помощью PosterMyWall - 2020-06-25T140956.212

Японські вчені з Університету Кобе і компанії System Instruments розробили новий високочутливий метод діагностики раку молочної залози TearExo ®, який базується на дослідженні слізної рідини.

Новий інноваційний метод вимірює рівень екзосомів, які містяться у сльозах. Екзосоми – біомаркери, які вказують на онкологічні захворювання.

В системі використовуються надчутливий флуоресцентний датчик з антитілами та автоматичний високошвидкісний аналізатор, які вимірюють і аналізують рівень екзосом всього за десять хвилин.

Тестуючи новий метод, вчені випробовували зразки слізної рідини здорових жінок і жінок з раком молочної залози. TearExo ® безпомилково виявив високий рівень екзосом у сльозах онкохворих жінок, а також визначив кількість екзосом до і після операції з видалення молочної залози (мастектомії).

Окрім високої точності, нова система дуже проста й зручна у використанні: має компактні розміри, неінвазивна і швидка у наданні результатів. За допомогою TearExo ® пацієнт самостійно може провести обстеження молочної залози, відібравши для аналізу зразок своєї слізної рідини.

Дослідники вважають, що система TearExo ® буде ефективною як для діагностики раку молочної залози на ранніх стадіях, так для контролю процесу одужання пацієнтів після проведення протиракової терапії.

Джерело: KOBE UNIVERSITY

Добавить комментарий