_name - Сделано с помощью PosterMyWall - 2020-06-30T112604.998

Аби жіночі груди були здоровими й гарними, потрібно турбуватися про них і регулярно робити профілактичні обстеження. Та в деяких випадках діагностика стану молочних залоз ускладнюється через зміни в будові та тканинах органу. До таких випадків належать: вагітність, лактація та збільшення грудей за допомогою імплантів.

Про особливості обстеження молочних залоз з імплантами, під час вагітності та в період лактації журналістам Благодійного фонду «Квітна» розповіла Анна Галішина, завідувачка діагностичним відділенням Спеціалізованого Мамологічного Центру.

Обстеження грудей перед встановленням імплантів

Перш ніж робити пластичну операцію на грудях обов’язково потрібно пройти обстеження молочних залоз. Жінкам до сорока років рекомендовано ультразвукове дослідження, після сорока – мамографія. Інколи передопераційне втручання потребує детальнішого обстеження, у такому випадку застосовуються комбінування методів – і УЗД, і мамографія, а також за потреби — МРТ.

Обстеження грудей з імплантами

Для грудей із силіконовими імплантами золотим стандартом обстеження є МРТ. Якщо існують протипоказання до цього діагностичного методу, ми проводимо обстеження з урахуванням вікових норм. До сорока років робимо УЗД. Після сорока років починаємо робити мамографію, обов’язково доповнюючи обстеження ультразвуковим дослідженням.

Та перш ніж розпочати обстеження молочних залоз з імплантами, потрібно попередити лікаря про особливості своїх грудей, аби він встиг заздалегідь виставити відповідні параметри.

Чому це важливо. На інформативність обстеження грудей з імплантами впливає їх розміщення у залозі. Якщо імпланти встановленні під м’яз, то проблем із обстеженням, зазвичай, не виникає. Якщо ж імплант встановлено під шкіру, то обстежити тканину молочної залози, яка ховається під ним, вже складніше. Саме тому, аби отримати оптимальне зображення необхідно використовувати додаткові налаштування на апараті.

Вагітність і обстеження грудей

Зазвичай, під час вагітності для обстеження молочних залоз застосовують ультразвукове дослідження, що є цілком безпечним як для майбутньої мами, так і для плоду.

Якщо ж у вагітної жінки є підозра на рак молочної залози, то ми рекомендуємо мамографічне обстеження, яке, з урахуванням захисного спорядження, також є безпечним.

Захисне спорядження являє собою пояс зі свинцевим прошарком, який захищає плід від опромінення під час момографії.

Аби впевнитися в своєму здоров’ї та пройти обстеження грудей,  жінці не потрібні жодні направлення чи призначення від лікаря. Але часто жінки не задумуються або навіть не знають про таку необхідність. Тому гінеколог, який веде її вагітність, на огляді повинен обстежувати стан молочних залоз майбутньої породіллі й вирішувати чи призначати жінці ультразвукове дослідження чи ні.

Лактація і обстеження грудей

Обстежувати груди необхідно хоча б раз на рік, і впродовж лактації також. Але молочна залоза у цей період дуже ущільнена, за рахунок щільних часточок, тому клінічний огляд грудей, тобто візуальний і пальпаторний, є ускладненим і малоінформативним. У такому випадку лікарі застосовують інструментальний метод обстеження, а саме ­– ультразвукове дослідження.

Цей метод гарно діагностує лактостаз, а також початкову чи гостру стадію маститу з вогнищами гнійного розплавлення у жінок, які годують грудьми.

У випадку ж підозри на злоякісну пухлину окрім УЗД застосовується і мамографія.

Добавить комментарий