75004989_1876955669115070_2109881952352862208_o

Використовуючи професійні PR-технології в соціальній рекламі, благодійним організаціям вдається рятувати життя мільйонам людей. В Україні соціальну рекламу, як інструмент боротьби з раком молочної залози, активно використовує Благодійний фонд «Квітна». В арсеналі фонду понад двадцять реалізованих і діючих соціальних кампаній, які регулярно з’являються не тільки на інтернет ресурсах, а й у вигляді зовнішньої реклами у всіх областях країни.

Про специфіку соціальної реклами, інструменти й менталітет українців розповів засновник Благодійного фонду «Квітна», засновник громадської організації «Небокрай», громадський діяч Уріель Штерн.

Створення рекламної кампанії необхідно довіряти професіоналам

Над створенням кожного нашого проекту трудиться величезна кількість людей: маркетологи, креативники та співробітники фонду. Завдяки цьому всі проекти прекрасні, впізнавані й тривають багато років поспіль.

Звичайно, благодійний фонд не може дозволити собі в колектив велику команду креативників. Тому ми щорічно проводимо тендер серед найбільших рекламних агентств і вибираємо найкращий, на наш погляд, проект.

«День М»

Підготуватися і провести тендер нам допомагає великий друг фонду Олександр Горлов. Наприклад, завдяки йому ми познайомилися з міжнародною компанією «Young & Rubicam», команда якої, на чолі з Анною Костильовою, розробила для нас проект «День М». В цілому, над створенням цієї кампанії працювали креативщики і дизайнери трьох країн.

Кампанія «День М» – це один день на рік, який не можна пропустити або відсунути. Якщо жінка не обстежується у мамолога раз на рік, то через рік «День М» може виявитися для неї сумним.

Слово «день» і буква «м» написані великими, оскільки це не щось буденне, «День М» – життєво важливий день для жінки! Виділений спеціально в її календарі.

шт

«Обіцяй собі берегти себе»

В іншому нашому проекті «Обіцяй собі берегти себе» меседжами виступають почуття однієї людини до іншої. Адже головний прояв любові – турбота про себе і своїх близьких.

Неможливо оцінити величину втрату мами. Ніхто не може замінити її роль у сім’ї. Повірте моєму досвіду багатодітного батька. Тому, використовуючи слово «обіцяй», ми закликаємо жінку до відповідальності за своє здоров’я.

«Відведи маму, сходи з дружиною, розкажи сестрі»

Любов і турбота – головні акценти і в проекті «Відведи маму, сходи з дружиною, розкажи сестрі». Але тут наша аудиторія – чоловіки. Часто на шляху до мамолога жінку зупиняє страх перед лікарями, що цілком природно. Завдання чоловіка – підтримати улюблену жінку, приділити їй час. Сходити зі своєю мамою, дружиною, сестрою до лікаря.

«Вони хочуть бути разом»

На жаль, рак грудей все частіше зустрічається у жінок молодого віку. Нещодавно я спілкувався з двома дівчатами, 19-й і 25-років, у яких діагностували це страшне захворювання. Слава Б-гу, ми врятували обох. Але їхній приклад показав, що необхідно працювати з молоддю. Так і з’явився проект «Вони хочуть бути разом», який розробило для нас агентство «Cheil».

Але в цій кампанії ми пішли далі і, окрім плакатів та банерів, використали ще і мультиплікацію. Для створення циклу мультфільмів про пригоди сісічок я звернувся до Івана Тімшина, Анастасії Невмержицької та Ольги Матвійчук, які, на мій погляд, впоралися зі своїм завданням добре.

Мультфільми розраховані на молоду аудиторію і тому вони представлені на зрозумілій тінейджерам мові. Наше завдання – аби після закінчення школи дівчатка знали, що треба дбати про здоров’я молочної залози, а також нагадували про важливість обстеження своїм мамам.

54521522_2309502335747867_3911219445640462336_o

Специфіка української аудиторії

Головне в наших проектах – орієнтир на українську специфіку, яка абсолютно відрізняється від специфіки західних країн. Наш народ не з лякливих, тому в жодному з проектів фонду не застосовується система залякування.

Водночас українці активно дослухаються до думки відомих людей. Цю ментальну особливість ми врахували у проектах «Обіцяй собі берегти себе» і «Відведи маму, сходи з дружиною, розкажи сестрі». В обох кампаніях беруть участь знаменитості, які спонукають інших людей піклуватися про своє здоров’я.

Всі зірки, беручи участь в наших проектах, роблять це абсолютно безкоштовно. Більшості з них важливо чуже здоров’я і чуже життя. При всій своїй зайнятості вони віддають найдорожче, що у них є – час, щоб подбати про мільйони українок.

Добавить комментарий