name -    PosterMyWall (41)

Літо завершилось, а з ним і час відпусток. Першого вересня ми перегорнемо не просто чергову сторінку календаря, а й розпочнемо осінній сезон. Як без стресу для організму плавно перейти до робочого режиму і без хвороб зустріти золоту пору року? Ось деякі поради від психолога Дмитра Соболєва та лікаря-терапевта Олександра Циса.

На думку психолога, негативні думки на кшталт “життя після відпустки закінчується” і “починаються сірі будні” можуть викликати лише зневіру та апатію. Шляхом у нікуди є також бажання одразу активно братися до роботи. Адже після літнього релаксу організму необхідна поступова адаптація. Водночас варто влаштовувати собі відпочинок навіть у мікродозах. “Це може бути все що завгодно. Все, що дарує  вам радість та розслаблення”, – переконаний Дмитро Соболєв.

А як щодо адаптації організму до золотої пори року? З похолоданням ми більше часу проводимо вдома, а це може призвести до дефіциту вітаміну D. Щоб цього не допустити, лікар-терапевт Олександр Цис рекомендує перевірити рівень сонячного вітаміну у крові за допомогою відповідного аналізу. У разі необхідності лікар призначить вам препарат вітаміну D у потрібному дозуванні.

В осінньо-зимовий період не час забувати і про активний спосіб життя. Це може бути будь-який формат тренування, бажано на свіжому повітрі. Головне, не впасти в “зимову сплячку” і тоді  організм віддячить вам гарним здоров’ям. Відчуваєте дефіцит весняно-літніх фруктів та овочів?  Додавайте до раціону більше буряка, броколі, капусти, гарбуза і коренеплодів. Не забувайте і про правильний режим сну, адже восени світловий день стає коротшим і прокидатися незабаром стане важче.

“Для підтримки імунної системи пийте достатню кількість чистої води, регулярно мийте руки, раціонально харчуйтеся, займайтеся помірною фізичною активністю і ви зможете повною мірою насолоджуватись красою осінньої пори”, – переконаний лікар-терапевт Олександр  Цис.

 

Джерело: НОВОСТИЮinfo

Добавить комментарий