name -    PosterMyWall - 2021-09-08T154216.656

Виглядати свіжо і молодо, незважаючи на вік? Легко! Головне регулярна турбота про шкіру. Адже вона наш найбільший орган. Наша шкіра вкрита кислотною мантією. Це суміш поту і секрету сальних залоз. Вона виконує одразу кілька важливих функцій:

 

  • зберігає кислотний pH, не даючи розмножуватися шкідливим мікроорганізмам;
  • захищає від дрібних механічних і хімічних пошкоджень;
  • береже від втрати вологи, зберігаючи еластичність.

Щоб сальні залози могли проводити всі необхідні компоненти кислотної мантії, їм потрібне підживлення корисними жирами. Адже наш організм не може виробляти поліненасичені жирні кислоти. Тому дуже важливо регулярно вживати їжу, багату ними. Необхідні не просто конкретні жири, а комплекс, що складається з рослинних і тваринних жирів. При цьому рослинні жири повинні бути нерафінованими і бажано сиро вичавленими. Такий спосіб отримання олій зберігає максимум корисних речовин. Необхідні для молодості шкіри речовини з олій ми отримаємо, просто додаючи їх в овочеві салати або смузі.

На жаль, з тваринних жирів більшість регулярно вживають тільки яйця. Але для того, щоб шкіра була молодою, нігті міцними і здоровими, а волосся блищало наче шовк, необхідні інші тваринні жири. Йдеться про омега-3, які можна отримати в рибі та морепродуктах, або вживаючи риб’ячий жир у капсулах.

Наступний важливий компонент для молодості шкіри МСМ (метілсульфонілметан). Це сполука органічної сірки, яка міститься в кожній клітині нашого організму. Найвища концентрація сірки в шкірі, волоссі, нігтях і суглобах. З віком, після дієт, хвороб і при порушенні обміну речовин її кількість знижується. До того ж МСМ має ще й протизапальні властивості, які запобігають передчасному старінню.

Сірка також утворює гнучкі дисульфідні зв’язки всередині протеїнів, які забезпечують гнучкість і рухливість тканин. Вчені помітили: МСМ, крім омолоджуючих властивостей, запобігає розвитку різних шкірних захворювань і почервонінню. Метілсульфонілметан здатний усувати свербіж, нормалізувати колір шкіри і запобігти розвитку розацеа.

Молодість шкірі подарує й аскорбінова кислота, яка стимулює природне вироблення колагену. Вітамін С є і сильним антиоксидантом: блокує дію вільних радикалів, перешкоджає фото старінню, захищає шкіру від несприятливого впливу забрудненого повітря та води, перепадів температури.

Ягоди, фрукти і свіжа зелень головні джерела вітаміну С. Нехай на вашому столі буде вишня, агрус, чорна і червона смородина, кріп і петрушка, а також апельсини, лимон і ківі. Досить з’їсти пару цих фруктів, щоб отримати добову норму вітаміну С. Тільки не забувайте, що він дуже швидко руйнується під впливом температури, повітря і світла. Тому фрукти краще їсти одразу ж після того, як ви їх очистили. Необхідно посилити антиоксидантну дію вітаміну С? Вживайте його разом з цитрусовими біофлавоноїдами і екстрактом шипшини.

На жаль, після 25 років природне вироблення колагену починає знижуватися, навіть якщо вітамін С у вас в нормі. Виною всьому екологія, ультрафіолет і неякісне харчування. З цього часу шкірі потрібна додаткова підтримка.

Найбільше колагену в хрящах і кістках тварин. Щоб поповнити його запаси, холодець необхідно перетворити з новорічної на повсякденну страву, бульйон варити тільки на кістках і частіше готувати желейні десерти. Також можна скористатися колагеном у вигляді розчинного порошку або напою. На упаковці має бути написано «гідролізований колаген» або «пептиди колагену». Це означає, що великі молекули колагену розщеплені для кращого засвоєння.

І, звичайно, не забуваємо про питний режим. Адже вода основний компонент гідроліпідного захисного шару шкіри. Зверніть увагу, якщо шкіра стала сухою, тріскається і лущиться, у вас багато дрібних зморшок, а пори стали ширшими, значить організм вимагає більше води.

Щоб не перетворитися на Сахару, щодня випивайте рідини не менше 25-30 мл на кілограм ваги. Якщо важите 60 кг, ваш мінімум 1,8 літра води на день, якщо 70 кг 2,1 літра.

 

Джерело: ГОЛОСUA

Добавить комментарий