IMG_5244

20 жовтня, у Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози, Пішохідний міст над Дніпром у столиці буде світитися рожевим.

Мешканці одразу двох берегів Києва зможуть спостерігати, як 20 жовтня Пішохідний міст спалахне рожевим світлом.

Це стало можливим завдяки зверненню Благодійного фонду «Квітна» до Київської міської державної адміністрації щодо заходів із привернення уваги до проблеми захворюваності на рак молочної залози в Україні. Для того, щоб нагадати всім українським жінкам про важливість регулярного профілактичного обстеження у мамолога, БФ «Квітна» звернувся до керівництва Києва з пропозицією підсвітити Пішохідний міст над Дніпром рожевим сяйвом.

Нині статистика невтішна: щороку про діагноз «рак молочної залози» дізнаються 15 тисяч українок. А через несвоєчасну діагностику майже половина випадків завершується летальним результатом. І це при тому, що в усьому світі при вчасній діагностиці на ранній стадії виліковність становить майже 95%. Саме для того, аби статистика в Україні змінювалася, «Квітна» і проводить просвітницькі, навчальні кампанії, направлені на профілактику та своєчасну діагностику РМЗ.

IMG_5257

Як відомо, саме рожевий колір у всьому світі є символом руху за обізнаність щодо онкологічних захворювань грудей, профілактики та своєчасної діагностики РМЗ. Саме через Всесвітній рух за здоров’я жінок, весь місяць жовтень називають рожевим.

20 жовтня 2021 року з 18:22 за київським часом милуючись рожевими кольорами Пішохідного мосту згадайте: коли останній раз ви були у мамолога?

IMG_5243 IMG_5261

Добавить комментарий