name -    PosterMyWall - 2021-10-20T182708.657

Сьогодні, 20 жовтня 2021 року, відбувся вебінар на тему: “Рак молочної залози: запобігання хворобі та підтримка пацієнтів” за участі Благодійного фонду “Квітна”.

Захід був організований Центром громадського здоров’я і присвячений Всеукраїнському дню боротьби з захворюванням на рак молочної залози.

На вебінарі піднімалися такі важливі теми, як:

  • фактори ризику та діагностика РМЗ;
  • профілактика та важливі обстеження, про які має знати кожен;
  • як гормони впливають на пухлини;
  • роль сімейного лікаря у виявленні хвороби;
  • підтримка онкопацієнтів;
  • стереотипи, пов’язані з недугою;
  • місія інформаційно-просвітницької діяльності благодійних фондів у попередженні захворювання.

Спікерами на заході виступили:

Олена Берегова — керівниця проєктів Благодійного фонду “Квітна”;

Ігор Ковальчук — заслужений лікар України, керівник проєкту “Здоров’я молочної залози”, член Європейського товариства медичної онкології (ESMO), почесний член Пенсильванського університету (США);

Вікторія Ткаченко — проф., д.мед.н. професор кафедри сімейної медицини, Національний університет охорони здоров’я України ім. П.Л. Шупика

Вікторія Романюк — співзасновниця ГО “Афіна. Жінки проти раку”

Ніна Резніченко — співзасновниця ГО “Афіна. Жінки проти раку”

Також, про власні історії боротьби з раком молочної залози розказали:

Олена Павличева, Ксенія Єсіна та Юлія Романицька — представниці ГО “Афіна. Жінки проти раку”.

Олена Берегова розповіла, що найдієвішим на сьогодні способом подолання смертності від раку молочної залози в Україні та світі є рання діагностика і своєчасне лікування захворювання. Тому важливо привити здоровим жінкам культуру профілактичних обстежень. Саме цю місію виконує Фонд “Квітна”.

Наша основна мета — донести жінкам, чому потрібно ходити до мамолога і навчити їх, як це робити. Пояснити, яким має бути самообстеження і як його здійснити, — розповідає керівник проектів БФ “Квітна”. — Для цього ми ініціюємо соціально-просвітницькі кампанії, які направлені на профілактику і своєчасну діагностику захворювань молочної залози. Головними на сьогодні є такі проекти: “День М”, “Обіцяй собі берегти себе”, “Відведи маму, сходи з дружиною, розкажи сестрі” та “Пішла, щоб повернутись”.

Окрім просвітницької діяльності Фонд займається збором коштів на закупівлю медичного обладнання у Відділення патологій грудної залози НІР та Науково-дослідну лабораторію Інституту раку. А також збирає кошти на лікування жінок з діагнозом РМЗ.

Наприкінці виступу Олена Берегова закликала усіх жінок сьогодні ж записатися до мамолога, адже це може врятувати їхнє життя.

Також вона подякувала Центру громадського здоров’я за організацію та проведення такого важливого просвітницького заходу і висловила слова вдячності всім партнерам Фонду, активістам і благодійникам за участь і підтримку у боротьбі з захворюванням на рак молочної залози.

Добавить комментарий