name -    PosterMyWall (66)

Новорічні свята та різдвяні канікули якось швидко розтанули разом зі снігом. Настав час повертатися на роботу. У перший день тілом ви, можливо, перебуватимете в офісі, але думками, як і раніше, у колі рідних чи друзів. Необхідність працювати чомусь викликає лише роздратування.

Мозок видає невтішну картинку: на письмовому столі купа не розібраних паперів, в електронній скриньці сотні непрочитаних повідомлень, а в щоденнику – десятки важливих нарад та зустрічей. При цьому після тривалих вихідних необхідно терміново підготуватися для виходу до офісу з мінімальним стресом.

Готуємось заздалегідь

Психологи радять вже останніми днями канікул перевірити робочу електронну скриньку. Ви вже заздалегідь матимете уявлення про те, що на вас чекає в перший трудовий тиждень. Так ви зможете психологічно налаштуватися на нормальний початок робочих буднів.

Ви плануєте провести свята на лижному курорті чи екзотичному острові? Поверніться на 12 дні раніше. Ви матимете час: і для акліматизації, і розпакувати валізи, і пройтися магазинами, і зустрітися з друзями. Тактика «із салону літака бігом до офісу» загрожує лише непотрібним стресом.

Починаємо повільно

Зробити якомога повільнішим перехід від свят до офісних буднів цілком реально. Першого ж дня не кидайтеся до письмового столу і не закопуйтесь у гору документів. Для початку спокійно пройдіться кабінетами, привітайте колег і розкажіть про те, як минули свята.

Після тривалого відпочинку краще одразу не призначати важливих зустрічей або відряджень. Займіться простими справами. Наприклад, розберіться з поштою, що накопичилася. Листи та папери відсортуйте. В одну папку перекладіть ті, що вимагають термінової відповіді, до іншої – ті, з якими можна почекати. Одразу видаляйте спам або непотрібні повідомлення.

Опинившись в офісі, більшість працівників намагаються займатися всім одразу. Це найпоширеніша помилка. Важливо визначити пріоритети та вирішити: що зробити спочатку, а що можна й відкласти.

Днюємо, але не ночуємо

Звикли засиджуватися на роботі допізна? Відмовтеся від цієї звички хоча б у перші дні після свят. Все одно все не переробите. А після відпочинку перенапруга може швидко перерости у хронічну втому.

У вас гнучкий графік? Намагайтеся зробити перший робочий день на пару годин коротшим.

Культивуємо корисні звички

Під час свят у вас з’явилися корисні звички? Зберігайте їх і після повернення до офісу. Якщо ви стали регулярно гуляти на свіжому повітрі або робити невеликі пробіжки, обов’язково постарайтеся знайти для цього час і після виходу на роботу.

Дуже важливо культивувати добрі звички щодня, а не відкладати їх на вихідні.

У вільний час ви вирішили взятися за правильне харчування? Продовжуйте це в офісі. Пити чай, перекушувати фруктами чи овочами набагато корисніше, ніж нескінченно пити каву або заїдати стрес цукерками.

Згадайте про позитив

Ви повернулися до офісу та зрозуміли, що втратили мотивацію і ніяк не можете увійти до робочої колії? Як би вам не хотілося, але працювати все одно потрібно. Тому краще сконцентруватись на корисних аспектах роботи.

Визначте, що в офісі вам приносить радість, а чим ви займаєтеся з особливою наснагою. Нічого страшного, якщо на першому місці опиняться розмови з колегами чи отримання зарплати.

Думайте лише про хороше.

Тоді повернення після свят на роботу принесе вам радість!

Джерело: Deutsche Welle

Добавить комментарий