2023-03-28 18.39.30

Сьогодні, 28 березня 2023 року, Благодійний фонд «Квітна» отримав апарат для ультразвукової діагностики, який буде використовуватися у Мобільній медичній платформі в Україні.

 

У комплект для ультразвукової діагностики входить:

  • Система ультразвукова діагностична Versana Active в комплекті;
  • Датчик конвексний 4C-RS;
  • Датчик внутрішньопорожнинний E8Cs-RS;
  • Датчик лінійний L6-12-RS;
  • Візок для встановлення та пересування системи з можливістю підключення трьох датчиків.

2023-03-28 18.40.11

«Сьогодні ми отримали апарат ультразвукової діагностики — і це ще на крок наблизило нас до старту роботи Мобільної медичної платформи. Щодня весь колектив Фонду «Квітна» докладає максимум зусиль, аби Платформа поїхала Україною якнайшвидше і почала надавати медичні послуги нашим громадянам. Ми дуже вдячні партнерам, друзям і спонсорам Фонду, завдяки допомозі яких і вдається реалізовувати важливі цілі. Хочу запросити кожного українця та кожен бізнес долучитися до нашої ініціативи – це глобальний проект, який допоможе зберегти сотні українських життів», — зазначив директор БФ «Квітна» Григорій Колодач.

2023-03-28 18.39.42

Придбане обладнання – високоточне та дозволить якісно проводити інструментальні дослідження для пацієнтів. Та, на жаль, цей апарат є дуже дороговартісним. Завдяки допомозі партнерів проекту «Corridor» та  «Sheba Medical Center» нам вдалося зробити перший внесок, аби УЗД-апарат можна було якнайшвидше встановити та виконувати на ньому дослідження. Решту суми постачальник розбив на 12 платежів рівними частинами. Тому нам дуже потрібна Ваша допомога та участь. Запрошуємо кожного долучитися до зборів та допомогти нам «закрити» розрахунок за УЗД-апарат. Це можна зробити зручним для Вас способом за лінком: https://kvitna.org/help

2023-03-28 18.39.30

Це перший апарат, який нам вдалося придбати для Платформи, та з часом планується встановити ще один УЗД, аби якомога більше українців могли отримувати якісну медичну допомогу.

Нагадаємо, Мобільна медична платформа в Україні — це пересувний «медичний центр», обладнаний якісними УЗД-апаратами і забезпечений професійним лікарським штатом в особі двох спеціалістів з ультразвукової діагностики та гінекології, а також медичної сестри.

Платформа курсуватиме територією всієї України, та в першу чергу це будуть регіони, де наразі проживає найбільша кількість вимушених переселенців, а також звільнені від окупантів населені пункти, де практично повністю знищена медична інфраструктура. Всі бажаючі зможуть скористатися послугами Мобільної медичної платформи абсолютно безкоштовно. Пацієнтам надаватиметься такий перелік послуг:

  • УЗД щитоподібної залози;
  • УЗД молочної залози;
  • УЗД органів черевної порожнини;
  • УЗД органів малого тазу;
  • Первинна діагностика онкологічних захворювань та тих, що їм передують;
  • Гінекологічні огляди, взяття необхідних тестів.

Важливим є те, що платформа має свій генератор та не залежить від можливих вимкнень електроенергії в тих чи інших регіонах через постійні ракетні обстріли ворога. В платформі завжди буде комфортна температура та тепла вода задля забезпечення комфортних медичних оглядів. Також в Мобільній медичній платформі є Starlink, аби команда лікарів завжди була на зв’язку, а також медики мали змогу видавати пацієнтам заключення про прийом та наступні рекомендації.

2023-03-28 18.39.35 2023-03-28 18.40.16

Медичну частину забезпечуватиме один із українських медичних закладів на основі власної ліцензії. Наразі договір знаходиться на етапі підписання, і вже зовсім скоро ми зможемо анонсувати назву медичного закладу.

Ця ініціатива є надзвичайно актуальною та життєво необхідною, враховуючи кількість людей, що постраждали від війни, зазнали знущань окупанта та просто не мають змоги відвідати лікаря планово. Світова статистика свідчить, що після війни завжди відбувається «скачок» онкологічних захворювань, а робота Мобільної медичної платформи зможе вже зараз працювати на випередження та профілактикувати таке різке збільшення захворюваності.

2023-03-28 18.39.462023-03-28 18.39.542023-03-28 18.39.58

Добавить комментарий