breast cancer (1) -    PosterMyWall (6)

Зусилля, спрямовані на збереження здоров’я, обов’язково виправдовуються. Доказом цьому є історія Валентини Ліновської, яка виграла безкоштовну мамографію у розіграші від Благодійного фонду “Квітна” та Спеціалізованого мамологічного центру до Всеукраїнського дня боротьби з РМЗ. Нещодавно жінка змогла використати свій виграш та пройти обстеження. Своїми враженнями Валентина поділилася з журналістами фонду “Квітна”.

“Я маю певні негаразди в молочних залозах, тому, щоб тримати руку на пульсі, раз на пів року перевіряю стан грудей і слідкую за інформацією, пов’язаною з мамологією. Тому, коли в соціальних мережах я побачила, що фонд “Квітна” і Спеціалізований мамологічний центр запустили спільний розіграш безкоштовних обстежень грудей, я без вагань взяла в ньому участь. Адже для мене це питання дуже важливе. Хоча, буду відвертою, особливо не розраховувала на перемогу. По-перше, я не вірила, що можу щось виграти і завжди оминала будь-які розіграші. По-друге, я сумнівалася, що може так пощастити і я отримаю саме мамографію, а не УЗД чи консультацію лікаря, які також розігрувалися. Справа в тім, що за місяць до кампанії я пройшла ультразвукове дослідження і закрила це питання. А от мамографію, згідно з моїм графіком обстежень, потрібно було робити вже взимку. Тож, прочитавши своє ім’я в числі переможниць, які виграли мамографію, я дуже здивувалася такій вдачі.

Вже в клініці, зробивши мамографію, лікар Ганна Галішина уважно вивчила результати моїх свіжих і попередніх знімків й помітила певні зміни в грудях. Аби дообстежити патологію, враховуючи високу щільність тканини в моїх молочних залозах, вона порадила зробити УЗД. На жаль, записатися на скринінг сьогодні на сьогодні було неможливо, оскільки прийом до лікарів тут завжди розписаний наперед. Йти в іншу клініку я також не мала наміру, адже за два роки частих обстежень побувала в багатьох лікарнях і наразі довіряю лише спеціалістам цього центру. Тож, засмутившись, вже почала обмірковувати, як мені знову здійснити поїздку в чотириста кілометрів туди й назад, щоб пройти обстеження УЗД. Але, дізнавшись як далеко мені їхати додому, лікар знайшла вільний кабінет, де було маленьке вікно між обстеженнями, й зробила УЗД. Ба більше, Ганна Олександрівна відмовилась брати гроші за додаткове обстеження, хоча безкоштовною мала бути лише мамографія. Також втішили і результати медичного огляду — загрози життю немає.

Я дуже рада й досі під враженням від того, як все добре склалося і що довкола так багато добрих, чуйних людей. Щиро дякую спеціалістам мамологічного центру за відмінний сервіс, професіоналізм та емпатію. А також вдячна фонду “Квітна”, що він надає допомогу жінкам із захворюваннями грудей і турбуєтеся, щоб українки менше хворіли. Це дуже важливо, оскільки у нас такий менталітет, що поки нічого не болить, ми не переймаємося про своє здоров’я і не обстежуємося. Але кожна жінка повинна себе поважати і піклуватися про здоров’я — раз на рік здійснювати чек-ап організму або хоча б проходити основні обстеження: відвідувати гінеколога, мамолога і робити флюорографію. Не можна байдужіти до свого здоров’я”.

Добавить комментарий