calendario-2019

2019 рік став особливим для Благодійного фонду «Квітна». Нам вдалося зробити впевнені кроки до здорового життя українок без раку молочної залози. І лише завдяки вашій участі та підтримці ми змогли досягти таких результатів, про які розкажемо далі.

Ми раді повідомити, що за 2019 рік було зібрано 2 811 108,96 грн.

ПРОЕКТИ

2019 став роком запуску Всеукраїнського освітнього проекту про жіноче здоров’я – День М. День М – один день на рік вартий життя. День, коли кожна жінка відкладає усе і відвідує мамолога, щоб зберегти найважливіше — своє здоров’я. Найвідоміший та найвпливовіший тренер-мотиватор нашої країни Аніта Луценко знялася у соціальному відеоролику до цього проекту із закликом: «Пропусти тренування – сходи до мамолога».

14 березня в Києві БФ «Квітна» провів перший благодійний аукціон «Твори добро», присвячений пам’яті відомої комедійної актриси Марини Поплавської, та зібрав кошти у сумі 156 587 грн.

Активного розвитку у 2019 році набув проект із зірковими чоловіками «Відведи маму, сходи з дружиною, розкажи сестрі». Амбасадорами соціальної ідеї у минувшому році стали відомий український журналіст, телеведучий Євген Кисельов та засновник Благодійного фонду «Квітна», громадський діяч, телеведучий і кулінар Уріель Штерн.

Також дві надзвичайно чарівні, сильні жінки-інфлюенсери приєдналися до нашого проекту «Обіцяй собі берегти себе» — співачка і телеведуча Оля Цибульська та телеведуча, журналістка Яніна Соколова.

Минулого року нам вдалося придбати 14 нових хірургічних інструментів для Національного Інституту Раку в рамках однойменного проекту Фонду. Сума цього придбання – 75 011,87 грн.  Це стало можливим завдяки плідній співпраці з іспанським брендом WOMEN`SECRET та з фестивалем Гешефт Garage Sale.

За минулий рік ми подарували більше десяти безкоштовних оглядів у мамолога та УЗД молочних залоз серед фолловерів Фонду у соціальних мережах. Ми надзвичайно щасливі, що маємо можливість допомогти жінкам у піклуванні про себе.

«Квітна» продовжує активну навчальну та просвітницьку роботу серед дітей та юнацтва. У жовтні 2019 Фонд спільно з лікарем Мамологічного центру провів лекцію про здоров’я молочної залози у Київському національному університеті будівництва та архітектури. Також у розробці знаходиться навчальний проект, що буде реалізований у 2020 році, цільовою аудиторією якого є молодь.

ДОСТУПНА БЛАГОДІЙНІСТЬ

Однією з пріоритетних цілей на 2019 рік Фонд поставив собі – зробити благодійність в Україні максимально доступною та комфортною для кожного. Цей процес виявився досить складним у реалізації, та ми вже маємо успіхи, і не плануємо зупинятися у наступних роках.

Відтепер допомагати Благодійному Фонду «Квітна» у досягненні соціальних та благодійних цілей стало ще простіше. Це вартує всього декількох кліків на порталі онлайн оплати послуг чи у терміналах Easypay.

Крім того, щоб зробити благодійний внесок на лікування підопічних БФ «Квітна», долучитися до збору коштів на придбання хірургічного обладнання для НІР або підтримати соціально-просвітницькі ініціативи Фонду достатньо лише відсканувати QR-код у додатку Приват24.

Благодійний фонд «Квітна» пройшов перевірку на прозорість та відкритість своєї діяльності та потрапив у розділ надійних організацій Charity Tuner. На нашу думку, таку процедуру має пройти кожен український БФ, адже довіра населення – основа благодійної діяльності.

У 2019 році «Квітна» вчергове увійшов до рейтингу найбільш відкритих і прозорих благодійних організацій України. На початку листопада Український форум благодійників (УФБ) провів Національний рейтинг благодійників 2019, учасниками якого стали організації та фонди, що проводять прозору діяльність та мають найбільшу довіру суспільства.

Уріель Штерн, засновник Благодійного фонду «Квітна», отримав перемогу в номінації «Найкращий адвокаційний кейс року» на Другій Всеукраїнській премії «Кращий GR спеціаліст 2018 року» завдяки плідній співпраці Фонду з київським муніципалітетом.

На завершення року Фонд ініціював круглий стіл «Кнопка благодійності для фондів» за участю представників благодійних, громадських організацій та фінансового сектору. Саме тут прозвучали основні критерії визнання будь-якого Фонду таким, якому можна довіряти, а також визначені можливі варіанти стосунків Фонд-бізнес-держава задля досягнення соціальних цілей.

РОЗМІЩЕННЯ

На кінець 2019 року соціальна реклама Благодійного Фонду «Квітна», мета якої – профілактика та вчасна діагностика раку молочної залози, покриває уже більше 62% площі України. А за словами столичних медиків, кожна восьма киянка, яка вперше у житті відвідує мамолога, наважилася на візит завдяки нашим проектам. Це вражаючі результати, і за них ми вдячні кожному, хто долучився до реалізації наших ініціатив!

У 2019 році у Києві на 30 білбордах, 30 сітілайтах та 40 метролайтах упродовж семи місяців поширювалась реклама трьох основних інформаційно-просвітницьких проектів БФ “Квітна”. Це “Обіцяй собі берегти себе”, “Відведи маму, сходи з дружиною, розкажи сестрі” та “День М”. Вперше соціальна реклама поширювалась у київській області, де  у шести населених пунктах було розміщено 30 постерів у медичних та адміністративних установах.

У минулому році 300 медичних установ Львівщини розмістили інформаційні плакати щодо превенції раку молочної залози, а також в історичному центрі міста на 10 ледконструкціях та у області на шести бордах.

У Херсоні та області впродовж жовтня поширювалась соціальна реклама на 10 сітілайтах та п’яти білбордах.

У 2019 соціальна реклама поширювалась також у 25 містах Запорізької області.

Упродовж травня та листопада 2019 року на Бориспільській трасі були розміщені плакати соціального проекту з боротьби з раком молочної залози «Відведи маму, сходи з дружиною, розкажи сестрі».

Також соціальні кампанії Фонду брали участь у двох масштабних фестивалях — «Best woman» та «Спортивна платформа».

Наразі інформаційна діяльність Фонду уже реалізується у 15-ти областях та 7-ми обласних центрах України, серед яких: Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Херсон, Тернопіль,  Харків та у областях: Київська, Запорізька, Черкаська, Одеська, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Донецька, Кіровоградська, Закарпатська, Херсонська, Тернопільська, Львівська, Хмельницька, Житомирська, Харківська.

ВПЕРШЕ В УКРАЇНІ

У Києві 24 жовтня відбулася історична подія – перша урочиста церемонія нагородження українських лікарів-мамологів. Організував захід Благодійний фонд «Квітна» 24 жовтня у Fairmont Grand Hotel Kyiv. Урочистий вечір вшанування лікарів-мамологів називається «Обіцяй собі берегти себе». Саме з таким слоганом пройшла перша Всеукраїнська кампанія Благодійного фонду «Квітна» за участі найвідоміших жінок України. Але це звернення надзвичайно актуальне і для самих лікарів – бережіть себе. Адже саме лікарі дарують нашим жінкам здорове життя.

У 2019 році Благодійний фонд «Квітна» першим в Україні розповів про способи проведення самоогляду молочних залоз людям із вадами слуху їхньою рідною жестовою мовою. Кожен повинен мати доступ до життєво важливої інформації.

ПАРТНЕРИ

Ми надзвичайно щасливі констатувати, що з кожним роком все більше брендів та представників бізнесу усвідомлюють важливість соціальної відповідальності та долучаються до благодійної діяльності Фонду. До наших ініціатив у минулому році долучилися 11 брендів.

Інтернет-магазин CookLook випустив лінійку футболок та спеціальних чашок «Відклади дедлайн» для сучасних та активних. За час співпраці вдалося акумулювати 7150 грн.

Бренд Cooleco.begs вкотре підтримав БФ «Квітна», допомагаючи фонду рятувати жінок від раку молочних залоз. Завдяки продажу екологічних бахіл, бренду вдалося зібрати для Фонду 1900 грн.

Медична мережа R + Medical Network долучилася до ініціативи Благодійного фонду «Квітна», розпочавши одразу кілька спільних кампаній, спрямованих на порятунок українок від раку молочних залоз. 15 жовтня, у Всесвітній день боротьби з раком молочних залоз, мережа медичних центрів R + Medical Network провела масштабну інформаційну кампанію, а також надала можливість трьом жінкам пройти комплексне обстеження у мамолога безкоштовно.

Ресторан азіатської кухні Spicy NoSpicy Kitchen&bar випустив у продаж футболки з грайливим зображенням здорових грудей, щоб нагадати про важливість щорічного відвідування мамолога. Частина грошей від кожної проданої футболки була передана до Благодійного фонду «Квітна» на реалізацію проекту «День М», інформаційно-освітньої кампанії з профілактики та ранньої діагностики раку молочної залози. Зібрана сума – 3000 грн.

Спеціально до Всесвітнього дня обізнаності про рак молочної залози бренд Norba підготував капсульну колекцію у головному кольорі кампанії – рожевому. Це не просто спроба привернути увагу до проблеми: 80% прибутку від продажів бренд передав благодійному фонду «Квітна», а це 24 тис грн.

Бренд women`secret, разом з БФ «Квітна», провів спільний проект «Краса – це здоров’я». З 7 по 20 жовтня, з покупки кожного бюстгальтера, 5 % від вартості перераховувалася на придбання необхідних матеріалів для Національного Інституту Рака. Нам вдалося зібрати 35 тис грн.

Відомий пластичний хірург Павло Денищук приєднався до ініціативи БФ «Квітна», розпочавши благодійну кампанію зі збору коштів на придбання хірургічного обладнання для НІР.   В рамках кампанії, лікар презентував авторську книгу «Жіночі груди: пристрасть та біль» й незабаром проведе пластичну операцію, зібрані кошти з яких будуть спрямовані на придбання хірургічного обладнання для головного онкологічного інституту України. Наразі зібрано 14 500 грн, та кампанія триває.

Одеський заклад «The Fitz» провів незвичайну вечірку «Nip Slip * with Katro Zauber». Запальна вечірка з неймовірними гостями була особливою – мала благодійну мету – підтримку фонду «Квітна». Назви коктейлів теж непрості – вони присвячені відомим жінкам, яким довелося пережити рак молочної залози. За один вечір організаторам вдалося зібрати 9 487 грн!

Українське видавництво «Моноліт-Bizz» випустило нову книгу Таіс Золотковської «Червона сукня моєї тіткі», де 10% від вартості кожної проданої одиниці за акційним посиланням будуть спрямовані до Благодійного Фонду «Квітна» на порятунок українок від раку молочних залоз.

Клініка ISIDA долучилася до соціальної ініціативи Благодійного фонду «Квітна» й провела акцію «Подбай про себе. Не дай раку жодного шансу», спрямовану на діагностику та попередження раку молочних залоз у жінок.

Всього за 2019 рік співпраця з брендами та компаніями принесла 472 865,11 грн.

ПІДОПІЧНІ

Завдяки Вашій допомозі у 2019 році ми надали допомогу усім нашим підопічним на суму 1 179 763,09 грн. Ознайомитися з історіями цих жінок можна за посиланням.

На ці кошти було проведено життєво важливі операції, придбані медичні препарати для хіміотерапії та інших лікарських процедур, зроблені необхідні аналізи, проведені медичні консультації та променеві терапії.

Без вас — наші таємні та явні благодійники — впоратися з хворобою нереально. Нам не обійтися без вашої участі та турботи й у 2020 році. Навіть держава з її величезними бюджетами сьогодні не в змозі вилікувати всіх онкохворих жінок України. Наших сил, на жаль, вистачає лише на підтримку особливих випадків — тих, кому розраховувати немає на кого. Спасибі вам величезне за вашу постійну підтримку та розуміння. З вашою допомогою ми сподіваємося навчити жінок України піклуватися про себе і робити все для того, щоб не захворіти і звертатись до лікаря профілактично, а не коли вже потрібне серйозне і довготривале лікування.

МЕДІА ПІДТРИМКА

У 2019 році фонд «Квітна» вперше виступив у Верховній Раді. З нагоди Всесвітнього та Всеукраїнського днів боротьби з раком молочної залози, 17 жовтня 2019 року в стінах Верховної Ради України відбувся брифінг за участю засновника Благодійного фонду «Квітна» Уріеля Штерна та народних депутатів України Оксани Дмитрієвої та Валерія Зуба.

Минулого року ми провели масштабний флешмоб серед блогерів, таким чином охопивши аудиторію більше трьох мільйонів, і мотивувавши жінок регулярно проводити мамологічне обстеження. До кампанії долучилися: одна з найвпливовіших блогерів України Тетяна Пренткович, ведучі радіо «Аристократи», українська beauty-blogger Наталія Фіщенко, відома українська співачка Оля Цибульська, редактор та ведуча українського радіо Олена Бадюк, відомий український блогер і політичний оглядач Олена Яхно, володарка титулів «Міс Київ», «Міс Україна», представниця України на конкурсі «Міс Інтерконтиненталь 2018» Ганна Неплях, відомий блогер та новатор у світі кулінарії Олеся Соломіна.

18 червня 2019 року в Київській міській державній адміністрації пройшов Перший київський соціально-економічний форум «Соціальні права як механізм розвитку гендерно-збалансованого людського капіталу». На заході фонд представив амбасадор соціальних ініціатив «Квітна» Олександр Скічко.

Засновник Благодійного фонду «Квітна» Уріель Штерн взяв участь у програмі «Медексперт» на телеканалі «Прямий». До участі у програмі також були запрошені провідні фахівці у галузі медицини, психології, хіміотерапії, а також представники громадського сектору.

Засновник БФ «Квітна» Уріель Штерн та учасниця соціального проекту «Я сильна. Я переможу!», дівчина, яка перемогла рак, Марина Сєрик розповіли про важливі життєві істини в ефірі Чорноморської Телерадіокомпанії.

БФ «Квітна» продовжує створювати відео- та інформаційні матеріали, направлені на інформування та навчання українок правилам піклування про жіноче здоров’я. Також ці матеріали просуваються на платній основі через соціальну мережу Facebook  для того, щоб якомога більше людей отримали інформацію, що допомагає врятувати життя.

Це головна мета БФ Квітна — донести до кожної жінки України необхідність профілактики та ранньої діагностики захворювань молочної залози, щорічного звернення до мамолога та проходження скринінгу, а також постійного самообстеження. Рак молочної залози можна перемогти, якщо своєчасно його діагностувати.

Всього на інформаційно-просвітницькі кампанії БФ «Квітна» в 2019 році було витрачено 1 239 365,1 гривень.

Цільові кошти на інформаційно-просвітницьку діяльність Фонду в минулому році в основній частині покривали наші партнери — ПАТ «УкрНДІінжпроект», ТОВ «Шафран элит», ТОВ «Комфорт сити», ТОВ «Покривельні ришення», БВ «Мамино сердце», ТОВ «ДМБ ГРУПП», ТОВ «Мейнстрім», ПРАТ «АБ «Столичный», АТ «Банк Альянс», ТОВ «Карат феш», Голден гейт сек’юріті сервіс Лтд, ФК « Контрактовий дім».

Наші адміністративні витрати у 2019 році склали 15,56 %.

Дякуємо кожному, хто був з нами упродовж року!

Не зупиняємось і продовжуємо активно працювати надалі!

2020 рік обіцяє бути максимально прогресивним у роботі з профілактики та своєчасної діагностики раку молочної залози, оскільки саме цього року стартує кампанія, яку ми розробили спільно з комунікаційним агентством Cheil Україна. Це кампанія нових меседжів та нової цільової аудиторії, адже навчати правилам здорового способу життя потрібно з дитинства.

З Вашою допомогою ми робимо крок за кроком у бік здорового життя.

Ознайомитися зі звітами за попередні роки можна за посиланнями: 2016 2017 2018

Made with Visme Infographic Maker

Добавить комментарий